IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Display инвестира 11 млрд. долара в следващото поколение екрани

Компанията ще заложи на нови производствени линии

13:03 | 10.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Доставчикът на Apple Samsung Display обяви, че ще инвестира 13,1 трлн. вона (11 млрд. долара) в производствени звена и проучвания, за да подобри продуктовата си линия. Това се случва в момент, в който компанията се бори с презапасяването заради слабото търсене на смартфони и телевизори по света, предава Ройтерс.

Звеното на Samsung Electronics заяви, че до 2025 г. ще похарчи 10 трлн. вона за различни звена, а останалата част ще вложи в развойна дейност, за да създаде по-модерни дисплеи.

Новината за инвестицията беше обявена в момент, в който южнокорейските производители в този сегмент се борят със забавеното търсене на течнокристални дисплеи за телевизори и смартфони, с нарастващата конкуренция от китайските играчи, както и от насочването на големите им клиенти към OLED екрани.

11-те млрд. долара разходи в следващите пет години ще бъдат фокусирани върху превръщането на една от производствените линии за LCD екрани в Южна Корея в такава за масово производство на по-модерни екрани, обяви Samsung Display.

Samsung е спряла LCD линията през септември.

Компанията управлява шест производствени линии за дисплеи, включително една за LCD екрани в Китай.

„Компанията ни планира да преодолее кризата в индустрията за екрани чрез активни инвестиции“, посочва тя.

Южнокорейският президент Мун Дже-Ин и заместник-председателят на Samsung Лий Дзие Юн, който е наследник на конгломерата Samsung Group, присъстваха на цермония за обявяване на инвестицията в едно от производствените звена на Samsung Display в Южна Корея.

Samsung планира да започне работа в обновената производствена линия от 2021 г., с месечен капацитет от 30 000 бройки.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още