IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АПИ: До края на годината приключват ремонтите на виадуктите на „Хемус“

С ресурса, с който разполагаме тази година, сме изпълнили много повече ремонти, отколкото бяха планирани, твърди инж. Иван Досев

12:30 | 28.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: АПИ</em></p>

Снимка: АПИ

АПИ очаква ремонтите на виадуктите на автомагистрала „Хемус“ да приключат преди края на годината. Това заяви в ефира на БНР инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. Той съобщи, че строителните работи по връхната конструкция на съоръжението при 35-ти км в посока София са завършили и предвижданията са до края на ноември т.г. да приключат дейностите и на виадуктите при 37-ми км и при 19-ти км на АМ „Хемус“. След това ще продължат ремонтните работи по долното строене на съоръженията, но това няма да пречи на движението, увери Досев. 

По думите му всички виадукти на автомагистралите, които са ремонтирани, отговарят на най-съвременните изисквания, а за съоръженията, които имат нужда от авариен ремонт, се предприемат своевременно съответните действия по тях. Досев напомни, че през пролетта на тази година  бяха ремонтирани и пуснати пет виадукта на автомагистрала „Тракия“ при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км.

Той добави още, че с ресурса, с който АПИ разполага, тази година дори са изпълнени много повече ремонти, отколкото са били планирани.

На въпрос за изграждането на бъдещата автомагистрала „Европа“ Досев посочи, че срокът за завършване на участъка от ГКПП „Калотина“ до Драгоман е 2022 година. В участъка  между Драгоман и Сливница строителните работи са в напреднал етап и се очаква движението да се пусне още преди края на тази година. Последният участък – от Сливница до София, е в най-оптимално състояние, така че по него и към момента няма големи затруднения за движението, увери той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още