IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП няма да подкрепи правителство на Слави Трифонов

Ако президентът Румен Радев връчи мандат на левицата, ще се преговаря с други партии и ще се направи опит да се сформира кабинет, коментира Корнелия Нинова

14:46 | 13.07.21 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви на пресконференция, че партията ѝ няма да подкрепи правителство на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

По думите ѝ предложенията на Трифонов не отговарят на целите на БСП - да се промени моделът на управление на паралелната държава, да се върне държавността, да се решават социалните проблеми на хората чрез политики, да се гарантира сигурност и стабилност за България.

Според нея е бил употребен справедливият гняв на хората от протестите за поредния политически експеримент. По думите ѝ вместо да се продължи доброто, направено от служебния кабинет, като преструктурирането на Българската банка за развитие (ББР), за да помогне на малкия и среден бизнес, тя се предлага за приватизация.

"Сигурно има и решение кой ще е купувачът. Концесиониране на автомагистрали също означава защита на частни интереси срещу това от хората да се събират още и още пари", коментира Нинова.

Тя подчерта, че се предлага "стари лица да правят новия модел", не става дума за промяна в съдебната система, за борба срещу монополисти. Нинова заяви, че Слави Трифонов е нанесъл тежък удар върху парламентаризма с начина, по който е пондесъл предложението си - "без диалог, вместо от джипката - от фейсбука". Освен това няма предложения за социални мерки, промяна в модела на здравеопазване и образование, пише Dnes.bg.

Нинова допълни, че БСП няма да подкрепи и кабинет на ГЕРБ.

На 25 юли ще се проведе Национален съвет на БСП заедно с коалиционните партньори.

Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет, ако третият мандат бъде връчен от президента Радев на БСП, партията да го вземе.

"Ще започнем открити прозрачни разговори с други партии, ще поставим национални приоритети на масата и ще опитаме да предложим кабинет", заяви Нинова. По думите ѝ да се отиде на трети избори би било огромно изпитание и за гражданите, и за държавата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
zelka007
преди 2 години
на слави няма да му мине правителството , на Бащицата и този път няма да му мине правителство , интересно на корнелия некой сбирток от "експерти" дали би имал успех ... ?! най-вероятно не ... !! резидента дали може да обяви парламентарна ваканция от една година ... :))) ... щото това със северомакедонската космическа програма ме развесели доста . немат ли си климатици из офисите тези хора , че в тази жега какво ли не ти ражда главата ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още