IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дават още 11,6 млн. лв. за обезщетения на засегнати от АЧС стопани

Съгласно процедурата на Европейската комисия се извършва частично рефинансиране до 75% на направените разходи

19:05 | 30.07.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Кабинетът одобри допълнителни средства в размер до 11,6 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието, храните и горите за изплащане на обезщетения и прилагани мерки за ограничаване и ликвидиране на заболяването Африканска чума по свинете на територията на България. С тях ще се изплащат обезщетения на свинекоплексите, в които са констатирани огнища на заболяването Африканска чума по свинете през 2020 година, както и обезщетения за стопанства, отглеждащи порода „Източнобалканска свиня“, съобщиха от правителствената информационна служба.
Съгласно процедурата на Европейската комисия (ЕК) се извършва частично рефинансиране до 75% на направените разходи. 

Вече писахме, че повече от 32 млн. лв. са изплатени за хуманно отношение към свинете през 2019 г. Третият транш по помощта обаче бе редуциран именно заради разпространението на Африканската чума и факта, че една част от наличните животни в индустриалните стопанства с обявено огнище на заболяването са били умъртвени. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Zdravko
преди 3 години
Защо ли това горе на снимката/имам предвид прасето/ ми прилича много на ПееФски Мамин Златен !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
vladi_guetzov
преди 3 години
Със закъсняли мерки ,бездействие и некомпетентност министерството буквално доведе до разорение и затваряне на свиневъдните стопанства,после не взе достатъчни/финансови и др/ адекватни мерки за възстановяване на стопанствата.Да ,добре са тези 11 млн за рестартиране на дейността ,макар и късно,както се казва,, след дъжд качулка,,Надяваме се повечето да могат да се възстановят и да се подпомогнат стопанствата с всякакви мерки до възстановяване на пълният им капацитет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още