IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган: Турция твърдо ще отстоява позициите си на срещата във Варна

Турският лидер обяви, че е започнала военна операция в Северен Ирак

22:20 | 25.03.18 г. 7
<p>
	Речта на Ердоган в Трабзон, 25 март 2018 г. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Речта на Ердоган в Трабзон, 25 март 2018 г. Снимка: Ройтерс

Турция твърдо ще отстоява позициите си, без да прави компромиси на предстоящата утре във Варна среща на върха, обяви турският президент Реджеб Ердоган в речта си в черноморския град Трабзон. Той изтъкна, че Турция винаги е била на страната на потиснатите и утре ще покаже това, съобщи кореспондентът на БНР в Истанбул Мариян Карагьозов.

"Западът ни дава акъл! Задръжте този акъл за себе си! Утре във Варна ще се състои среща. Подготвили сме се и ще го демонстрираме. Драги братя и сестри, турският народ е народ с гордост, народ с чест, с които никой няма право да си играе", каза той. 

Турският лидер обяви също така, че е започнала военна операция в района Синджар в Северен Ирак. В речта си той изтъкна, че Турция е посочвала, че военната операция няма да приключи с Африн. По думите му в планините Синджар се водят боеве. Турски безпилотни апарати подават координати, а самолети Ф-16 бомбардират посочените цели.

"Нашият проблем са терористите, ние не сме държава-окупатор. Има такива примери на Запад. Слава Богу, в нашето минало такова нещо няма. Това нашите африкански приятели много добре го знаят. В нашата история
има справедливост. В нея сме на страната на потиснатите, а не на потисниците. Това е, което правим сега в Африн", подчерта Ердоган.

Турският лидер добави, че сирийският град Тел Рифаат ще бъде взет под контрол скоро и операцията в Африн ще постигне целта си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
наистина ще падне отвисоко обаче въпроса е да не предизвика големи щети и бели на всичките си съседи преди падането
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 0
khao
преди 6 години
тоя от колко високо ще падне ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
А слугата на Ердоган така гордо пъчещ се като български премиер ще отстоява ли нещо свързано с българските национални интереси или те са толкова незначителни, че нямат нужда от никакво отстояване?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
dr.5rov
преди 6 години
"Турция твърдо ще отстоява позициите си без да прави компромиси."Даа. Когато всеки заяви, че няма да прави компромиси скоро се стига до бой. Поне така е в обикновенния живот.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 3
fri
преди 6 години
Прочетете малко история кога и ЗАЩО и създаден ЕС.Той е създаден с цел зона за свободна търговия! (а какво озачава това? :))Записано е при създаването му
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 6
fri
преди 6 години
Ако не знаете, потърсете в гугъл какви са границите на континента Европа.И после си спомнете Кой от ЕС предложи да покани Турция в ЕС (в чия изгода е)- още малко и ще поканят в ЕС някои североафрикански държави, за да си оправят търговското салдо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 7
majnata
преди 6 години
"Западът ни дава акъл! Задръжте този акъл за себе си!" Ми прав е ... той западът ако имаше акъл , още 2015 трябваше да разкара соросоиддното бабе Меркел , преди да забърка кашата с "бежанците". Сега се очертават едни 3 милиарда евро "акъл парасъ" дето ше ги плати на Турция гордият европеец...за жалост и ние сме у кюпа , без да сме горди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още