IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ внесе в парламента проекта на нова Конституция

Отпада идеята за законодателна инициатива на съдебната власт

19:23 | 02.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внесе в деловодството на парламента проект на нова Конституция и проект на решение за свикване на Велико народно събрание. Това стана, след като бяха събрани 127 подписа на народни представители, , съобщава Нова телевизия.

Двата проекта бяха внесени от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и Менда Стоянова, народен представител и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Стоянова е и председател на Комисията по бюджет и финанси към НС. 

По-рано председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и Искрен Веселинов от ВМРО обявиха, че подписите са събрани след направени промени. А недостигащите гласове са дошли от групата на ВОЛЯ и независими депутати.

„Благодарна съм на колегите, които подкрепиха нашия проект – партньорите от ВМРО, НФСБ, както и част от групата на ВОЛЯ и независими депутати. Предстои интересен и ползотворен дебат”, каза Дариткова.

Стана ясно още, че проектът за конституция е претърпял корекции, след преговорите с патриотите. Отпада идеята за законодателна инициатива на съдебната власт. А преамбюлът в основния закон е върнат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още