IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кметове поискаха от Брюксел Кохезионен фонд и след 2020 г.

Делегации в Комитета на регионите от Централна и Източна Европа настояват искането да се разгледа в Европейския парламент

16:08 | 26.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българската делегация в Комитета на регионите на ЕС, която включва кметове и председатели на общински съвети от страната, подписа искане за продължаване действието на политиката по сближаване между отделните страни в ЕС и на  Кохезионния фонд след 2020 година.

Това съобщи пред БТА кметът на Монтана Златко Живков, който се върна от заседание на Комитета на регионите в Брюксел като член на българската делегация.

Искането на българските кметове и председатели на общински съвети ще бъде внесено за разглеждане в Европейския парламент.

“Подобни искания вече подписват и делегации в Комитета на регионите от други страни от Централна и Източна Европа”, уточни Живков.

Той коментира, че около 75% от инфраструктурните проекти в българските общини са реализирани с финансиране от кохезионните фондове на ЕС и те са много важни за развитието на общините.

“През последните десет години община Монтана е получила около 120 млн. лева от тези фондове, а с тях са подменени много водопроводи, изградено е депо за твърди битови отпадъци, пречиствателна станция, сепараторна станция за разделяне на отпадъци”, посочи кметът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още