Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

КНСБ настоява за 12% по-високи бюджетни заплати от 2019 г.

И в частния сектор си дават сметка, че задържането на кадри става чрез увеличаването на доходите, каза лидерът на синдиката

КНСБ настоява за 12% по-високи бюджетни заплати от 2019 г.

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

КНСБ настоява за 12% по-високи бюджетни заплати от догодина. Това прави около 1 милиард лева повече годишно.

„Горе-долу 800 милиона лева беше увеличението през тази година. В този смисъл този процент не е невъзможен. Хората в различните агенции искат между 10 и 20% увеличение на заплатите, така че този процент е осреднен”, каза пред Нова телевизия лидерът на синдиката Пламен Димитров. Той смята, че това е постижимо.

Димитров даде пример, че в Агенцията за социално подпомагане, където работят около 5000 души, искането е за 20-процентно увеличение. 

Още по темата

60% от средноевропейските доходи би трябвало да бъде целта на България през следващите години, отбеляза Димитров.

“Говорехме за 1000 евро средна заплата. В момента около 1000 лева е средната заплата у нас. С подобни увеличения на доходите до 2022 г. ние ще се приближим до тези средни стойности в Европа”, каза още Пламен Димитров.

Той е оптимист и заради това, че пазарът на труда в България става все по-дефицитен. И в частния сектор си дават сметка, че задържането на кадри става чрез увеличаването на доходите.

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (5)

0
 
8
 
5
khao до: Спящият бик
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
и за безработните, иначе аз съм ОК ако направят и 12% съкращение на щата
0
 
8
 
4
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Идеята е ясна - те искат 12%, правителството дава 8%, стискаме ръце на 10% и всички са доволни, само реалния бизнес не. Има много методи за се увеличат доходите на работещите, но всички те минават през реални оценки на ефективността на работата на съответното ведомство. Нима в МВР не може да се постигне чрез намаляване на администрация и подобряване на техниката? Нима е необходимо да имат разчети за счетоводители като от комунизма, когато всичко се пишеше на ръка? Нима е необходимо, всички да имат автопаркове, които въртят по 5000 км. на година, а не общ? Нима..., сигурен съм, че всеки се е сблъсквал с множество примери.
2
 
8
 
3
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
КНСБ са най-големите мaлоyмници. Бюджетниците са поне 40%. Като им вдигнеш с 12% заплатите колко очакваш да е инфлацията ? А парите за вдигането откъде ? От частния сектор ? Синдикатите следва да се забранят със закон и да се обявят за мафиотски структури.
1
 
11
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Чиновнически синдикат. Синдикат - официоз!...
1
 
13
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Синдикатите вече само за правата на чиновниците ли се борят?!

Още от Икономика и политика
Преглед на печата за 23 март