Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

КНСБ подкрепи спорния проект за нов закон за горивата

Основната философия на закона е да бъде сложен в ред пазарът на горива, мотивират се от синдикалната организация

КНСБ подкрепи спорния проект за нов закон за горивата

Снимка: Архив Ройтерс

Спорният проект за Закон за административно регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход получи подкрепата на КНСБ. Според синдиката текстовете ще се борят срещу сивата икономика, чийто дял е много висок именно в този сектор.

Законопроектът предизвика протести на малки търговци на горива, които настояват, че законът е лобистки и ще доведе до масови фалити. Това в крайна сметка ще е причина за поскъпване на горивата за потребителите.

Още по темата
Каква ще е съдбата на текстовете в Народното събрание още не е много ясно. Един от вносителите на проекта е депутатът от "Обединени патриоти" Емил Димитров. Неочаквано обаче вицепремиерът, издигнат от тази партия - Валери Симеонов, заяви преди дни, че законът обслужва "Лукойл" и другите големи на пазара.

В позицията си, изпратена до медиите, от КНСБ обаче посочват, че подкрепят основната философия в законопроекта - да бъде сложен ред на пазара на горива в полза на фиска и данъчните приходи в държавния бюджет.

"Подобно решение би помогнало както на хазната, така и на десетките хиляди заети в бранша", твърдят от синдиката. Според тях се създава напрежение около текстовете, което пречи на коректния и конструктивен диалог между засегнатите страни.

"Предвид напредналата фаза, на която се намира законопроектът в  парламента, сега на ход са народните представители. Апелираме законът да бъде гласуван, отчитайки интересите на всички засегнати страни, включително и на малкия и средния бизнес, както и на българската индустрия, но най-вече на българските данъкоплатци, които не трябва да бъдат ощетявани за сметка на частни и други интереси", пише още в становището на КНСБ.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен