IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са предизвикателствата пред фирмите на хора с увреждания?

Съдържанието и администрирането на инфармоционно-медиен портал ще е от хора със зрителни увреждания, съобщи Евгени Митев от Фондация "Синергия"

15:30 | 05.03.21 г.
Кои са предизвикателствата пред фирмите на хора с увреждания?

"Пазарът на труда е изправен пред доста голямо предизвикателство - един от нашите проекти, свързан с екип от масажисти от хора с увреждания, почти няма дейност, тъй като няма търсене", разкри социалният предприемач.

Според него това е още един източник на несигурност в момента.

Евгени Митев посочи, че за да бъде намалена тази несигурност започна проектът "Да бъдем на една страница - гласът на незрящите", финансиран от Програма "Фонд Активни граждани".

Неговата цел е да предостави на незрящите възможността сами да формират екип, с който да поддържат информационно-медийна платформа.

"Проектът започна току-що и провеждаме анкета, за да можем да попитаме в самата общност на хората с увреждания от какво те имат нужда, тъй като за тях е особено важно да имат достъп до достоверен източник на информация", коментира социалният предприемач.

Той уточни, че съдържанието на информационния портал и неговото администриране е планирано да бъде изцяло от хора със зрителни увреждания. Евгени Митев се надява, че в него ще има само достоверна и проверена информация.

"Аз съм изненадан колко много хора със зрителни увреждания са завършили журналистика в България и имаме доста кандатури, като е предизвикателство за нас да селектираме най-добрите и да няма такива, които да се почувстват отхвърлени", обясни социалният предприемач.

Защо все още е затруднен достъпът на хора с увреждания в градска среда? Защо много от тях остават песимисти? 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още