Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Кои са предизвикателствата пред фирмите на хора с увреждания?

Съдържанието и администрирането на инфармоционно-медиен портал ще е от хора със зрителни увреждания, съобщи Евгени Митев от Фондация "Синергия"

гледано: 2752   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Пазарът на труда за хората с увреждания е изключително стагниран
, като в момента множество фирми в този подсегмент са пред опасност от фалит. Това обяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Евгени Митев, съосновател и председател на управителния съвет на Фондация "Синергия".
Още по темата

"Пазарът на труда е изправен пред доста голямо предизвикателство - един от нашите проекти, свързан с екип от масажисти от хора с увреждания, почти няма дейност, тъй като няма търсене", разкри социалният предприемач.

Според него това е още един източник на несигурност в момента.

Евгени Митев посочи, че за да бъде намалена тази несигурност започна проектът "Да бъдем на една страница - гласът на незрящите", финансиран от Програма "Фонд Активни граждани".

Неговата цел е да предостави на незрящите възможността сами да формират екип, с който да поддържат информационно-медийна платформа.

"Проектът започна току-що и провеждаме анкета, за да можем да попитаме в самата общност на хората с увреждания от какво те имат нужда, тъй като за тях е особено важно да имат достъп до достоверен източник на информация", коментира социалният предприемач.

Той уточни, че съдържанието на информационния портал и неговото администриране е планирано да бъде изцяло от хора със зрителни увреждания. Евгени Митев се надява, че в него ще има само достоверна и проверена информация.

"Аз съм изненадан колко много хора със зрителни увреждания са завършили журналистика в България и имаме доста кандатури, като е предизвикателство за нас да селектираме най-добрите и да няма такива, които да се почувстват отхвърлени", обясни социалният предприемач.

Защо все още е затруднен достъпът на хора с увреждания в градска среда? Защо много от тях остават песимисти? 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Няма да има общо коалиционно споразумение, всяка партия ще подписва отделно с ПП