IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова: Оставяме финансово стабилна страна

„Евроатлантическа ценност" е само параван за реставрация на управлението на ГЕРБ и ДПС, предупреди лидерът на БСП

14:51 | 30.07.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БСП</em></p>

Снимка: БСП

Финансово стабилна, икономически развита и социално ангажирана държава оставят след управлението трите досега управляващи партии. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от Историческата поляна под връх Бузлуджа, където социалистите се събраха за традиционния събор на левицата. БСП отбелязва 131 години от началото на организираното социалистическо движение в България.

„Не е прав президентът Румен Радев като ни порица, че оставяме държавата в хаос“, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията в оставка, цитирана от БТА. По думите ѝ друг предизвиква хаос – „онези скрити сили, които видяха заплаха, че ще има справедливост, които видяха заплаха за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони". Тези сили се обединиха и свалиха правителството, посочи Нинова.

Тя се обърна към присъстващите с думите, че са тук заради солидарността и заради социалната справедливост за по-добър живот. „В името на тази социална справедливост управлявахме България. И днес ни атакуват. Това управление направи детските градини и ясли безплатни. Заради БСП в това управление хората плащат по-малко данъци. Ако БСП продължи напред, ще има безплатни лекарства за децата и безплатни учебници до 12-и клас", отбеляза лидерът на партията. Тя посочи, че пенсиите са увеличени с толкова, колкото не са били увеличавани през последните 10 години. Отбеляза и увеличението на подкрепата за енергийно слабите, както и наложения мораториум на цената на тока. Доказахме, че социалната държава е реалност, коментира Корнелия Нинова.

Доказахме, че държавна собственост и държавно предприятие не са лоши думи, заяви още тя. За шест месеца държавните предприятия бяха оздравени. За пръв път откакто България е член на Европейския съюз, държавата ни е на първо място за нещо добро – по индустриален растеж и промишлено производство, посочи Корнелия Нинова. Това е заслуга на БСП, заяви председателят на партията, вицепремиер и министър на икономиката в оставка.

„Обещават ви евроатлантическа коалиция, но "евроатлантическа ценност" е само параван за реставрация на управлението на ГЕРБ и ДПС, каза Нинова, защото такива ценности са правовата държава, върховенството на закона и разделението на властите, свободата на човека и на словото, а тези хора не изповядват тези ценности.

„С това управление от партия, с която никой не желаеше да преговаря, ние се превърнахме в партия, която преговаря с всички, защото сме дипломати“, коментира Корнелия Нинова.

На Бузлуджа тя заяви, че партията тръгва към предстоящите избори с тревога за инфлацията, за цените, за бедността и за неравенството и първата цел е борбата с тях и защитата на българските граждани и семейства. „Нашето желание е разделението на властите да вземе връх, да кажем "не" на заличаването на институциите. Искаме икономически развита, социално силна и образована нация. През изминалите седем месеца, през които управлявахме с дясна партия, ние доказахме, че сме държавно отговорна партия, през този период БСП беше фактор на стабилност и социален стълб в политиката“, отбеляза Корнелия Нинова. Според нея предстоящите избори ще решат дали ще се продължи промяната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
Shadow1
преди 1 година
Както винаги в коментарите ми обясняват кой не ставал, за кого да не съм гласувал. Колко безполезно, но пък лесно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 1 година
И за кой да гласуваме, какво предлагаш? Костя Копейкин, Герб, Дпс, другото москалско мекepe, дето си направи партийка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
vanaia
преди 1 година
Хора, ако БСП, ПП, ДБ и ИТН получат по-висок резултат от преди българите ще са си напълно заслужили съдбата. Миналата година ПП заблудиха МНОГО хора, БСП си показаха новото лице, народе милси преди да гласуваш.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
evlogi
преди 1 година
Ку,нелия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
evlogi
преди 1 година
А как ще коментира *** следният цитат от книгата на Димитър Благоев "Принос към развитието на социализма" от 1906 год.:"....Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси;политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа.Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите..."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още