IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови 21 случая на коронавирус у нас

18 са случаите в София, два в Бургас и един в Пещера, заяви ген. Венцислав Мутафчийски на редовен брифинг

17:17 | 21.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Нови 21 случая на заразени с коронавирус са били регистрирани в България. С това общият им брой у нас е 163 човека.  Това стана ясно по време на редовен брифинг на началника на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи в София са 18, като общият броят на потвърдените случаи в столицата е 103. Един от заразените се намира в болница "Токуда", която е затворена от Регионална здравна инспекция за 24 часа.

Нови два случая има и в Бургас. Те са на хора, които са били контактни с предишните двама заразени.

Има и един случай в Пазарджишка област, в град Пещера.

Починалите болни от коронавирус у нас остават трима, със средна възраст 75 години. Трима са и оздравелите.

Ген. Мутафчийски припомни, че в България има 8 човека, болни от коронавирус, на възраст между 20 и 50 години със сериозна симптоматика. Никой не е казвал, че вирусът не застига млади хора, заяви той.

Ген. Мутафчийски допълни, че в момента вървим в ниската част на кривата на заболяваемостта, но това стабилно движение започва да се разколебава от вчера. Има ясни признаци, че започваме да се качваме, допълни той и посочи, че пикът на болестта не се очаква този месец, но още е рано да се каже кога точно той ще бъде достигнат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още