IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още един чиновник си тръгва от властта заради снимка с нацистки поздрав

Уволненият е служител в Министерството на отбраната

13:43 | 18.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Facebook</em></p>
<p>
	<br />
	&nbsp;</p>

Снимка: Facebook


 

Премиерът Бойко Борисов е поискал зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков да уволни директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната Иво Антонов, съобщи БТА като се позова на информация от правителството.

Медии публикуваха снимки на Иво Антонов с нацистки поздрав. 

Заповедта за уволнение ще бъде връчена на Антонов, който е представител на Обединените патриоти в управлението, от заместник-министъра, защото министърът на отбраната Красимир Каракачанов е в Брюксел.

Уволнението на чиновник бе потвърдено от председателя на парламентарната група на  ГЕРБ  Цветан Цветанов. Той обаче не спомена името на уволнения, информира Dnes.bg.

Снимка на Антонов, вдигнал ръка за хитлеристки поздрав, се разпространява от вчера в социалните мрежи. Всъщност и снимката, и скандалът се стари. Още през 2014 г. Антонов е трябвало да стане зам.-министър на отбраната във второто правителство на Бойко Борисов. Заради снимката с танка обаче той се разминал с поста. Вместо това бил сложен за началник на дирекция "Социално подпомагане".

Вчера Борисов поиска оставката и на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев, чиято снимка с вдигната ръка в парижки музей също обиколи социалните мрежи.

"Знаете, че премиерът Борисов прие неговата оставка (на Тенев - бел. ред.). Днес, доколкото съм запознат, премиерът също е разпоредил да бъде уволнен служител от Министерството на отбраната, който с подобни снимки го има във Facebook пространството. Ние сме категорични подобни снимки и изказвания няма да търпим", каза Цветанов.

Той коментира и скандала около вицепремиера Валери Симеонов. Вчера той бе цитиран да защитава Тенев с аргумента, че самият той може да има подобни „майтапчийски снимки“ от младежките години в лагера "Бухенвалд".

Днес Симеонов отрече да е казвал това и обяви, че ще съди медията, която го е цитирала. Вицепремиерът казал това и лично на Цветанов.

"Валери Симеонов твърди, че подобни думи не е казвал. Говорих и преди минути с него. Той твърди, че такива думи не е изричал, не мога да съм критерий какво е казал един човек при положение, че не съм присъствал", коментира Цветанов.

"Валери Симеонов е известен с чувството си за хумор, което е по-особено", коментира Искрен Веселинов от Обединени патриоти пред журналисти в парламента, предаде БТА. Може би просто трябва да се съобразява с новата си позиция, добави Веселинов.

Според него думите се гледат доста по-критично, когато са произнесени от вицепремиер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още