IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Площадката за преработване на отпадъци в с. Яворец няма да да се разраства

Три проверки на РИОСВ Велико Търново не са установили нарушения при разделното съхранение на отпадъците

17:23 | 17.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Площадката за третиране на пластмасови отпадъци, която се намира на територията на село Яворец, община Габрово, няма да разширява дейността си, съобщи Министерството на околната среда и водите.

На 16 декември операторът на площадката „ЛМ инсталации“ ЕООД е предоставил искане в РИОСВ – Велико Търново за прекратяване на започналата процедура по смисъла на Закона за опазване на околната среда.

Investor.bg припомня, че на територията на селото има регистрирана площадка за третиране на пластмасови отпадъци. Дружеството притежава разрешение по Закона за управление на отпадъците. След третирането на отпадъците чрез сепариране и рециклиране получената фракция се предава съгласно сключени договори на дружества, които я използват като суровина в производствените си процеси.

През тази година от РИОСВ – Велико Търново са извършени три проверки, при които не са установени нарушения. Последната проверка е от 16 декември. Тогава е констатирано, че територията на площадката отговаря на нормативните изисквания, съгласно наредба от Закона за управление на отпадъците – непропусклива повърхност, ограда, обозначение на отпадъците, които се приемат.

Екоинспекторите са установили, че отпадъците на територията на площадката се съхраняват разделно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:59 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още