IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът свиква КСНС за енергийната сигурност на страната

Правителството дължи отговори за схемата на финансиране на сделката за ЧЕЗ и по какъв начин тя е получила политическа подкрепа, заяви Румен Радев

13:07 | 13.03.18 г.
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102);">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Президентът Румен Радев свиква Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на който ще бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната. Това съобщи държавният глава пред журналисти, цитиран от пресслужбата на президентството.

Според него ЧЕЗ продължава да бъде актуална тема и правителството дължи на народа отговори на въпроса каква е схемата на финансиране и по какъв начин сделката е получила политическа подкрепа.

„Докато не е ясен този въпрос за схемата на финансите, няма как да сме наясно и с това под каква форма и по какъв начин българското правителство се готви да стане партньор на госпожа Гинка Върбакова. Кой води преговорите от името на българската държава и, много по-интересно, кой води преговори от името на госпожа Върбакова? Твърдя категорично, че до момента аз нямах информация от службите по този въпрос. Изрично настоях и получих информацията от компетентните органи, която регулярно е била изпращана в Министерски съвет“, посочи още държавният глава.

Румен Радев заяви, че счита за основателно през втората половина на април да бъде свикан Консултативен съвет за национална сигурност, на който да бъде обсъдена енергийната сигурност в страната.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още