IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работна група проверява изградените по реките 170 ВЕЦ-а

Работи се бързо по ремонта на язовир "Рогозен 1", заяви министър Николай Нанков

17:40 | 03.04.18 г.
<p>
	Язовир &quot;Рогозен 1&quot; през март 2017 г. <em>Снимка: БТА</em></p>

Язовир "Рогозен 1" през март 2017 г. Снимка: БТА

Работна група към Министерството на регионалното развитие и благоустройството анализира всички хипотези за законосъобразното провеждане на процедури за изграждането на ВЕЦ-ве по реките, заяви в Хайредин регионалният министър Николай Нанков. 

В напреднала фаза е работата на звеното, което е независимо и създадено по настояване на прокуратурата, заяви Нанков, цитиран от пресцентъра на министерството. По думите му се проверява строителството на всички 170 руслови и деривационни ВЕЦ-а и ще бъдат направени нужните констатации.

Николай Нанков заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски, областния управител Малина Николова и кмета на Хайредин Тодор Алексиев провери аварийните дейности по язовир "Рогозен 1", за който от Министерския съвет бяха отпуснати 3 млн. лева. Работи се бързо и адекватно, посочи Нанков.

След това започва работа по ремонта на язовир "Бързина", където с осигурения финансов ресурс също трябва да се извършват неотложни аварийни дейности.

Николай Нанков смята да сезира екоминистерството за наводнени имоти от високи подпочвени води в Хайредин. Местните обвиняват новоизграден в съседство ВЕЦ.

На 20 март е стартирала обществената поръчка за избор на строител на участъка Ботевград - Мездра, етап от направлението София - Видин. До края на годината по магистрала "Хемус" 77 км ще са в реално строителство, заяви още регионалният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:44 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още