Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

С 310 млн. лева ще бъдат ремонтирани 580 км от републиканската пътна мрежа

Ще се увеличат гаранционните срокове на обектите, обяви заместник-министър Малина Крумова

С 310 млн. лева ще бъдат ремонтирани 580 км от републиканската пътна мрежа

Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Над 310 млн. лева ще бъдат вложени тази година за превантивни ремонти на 580 км от републиканската пътна мрежа. За това информира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова на семинар на тема „Превантивно поддържане –  проектиране и технологии“, организиран от Българска браншова камара „Пътища“.

Още по темата

“Предвидено е увеличаване на гаранционните срокове като един възможен стимул за отговорно отношение към изпълнението на обектите. По този начин ограниченият публичен ресурс, с който разполагаме, ще бъде влаган максимално ефективно”, обясни Крумова, цитирана от пресцентъра на регионалното министерство. 

Тя призова за отговорност при изпълнението на пътни проекти и по-добър диалог между бизнеса и институциите, ангажирани в строителството и ремонта на пътища.

Крумова обяви, че със заповед на председателя на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов от днес се прекратява работата по зимното поддържане на републиканската пътна мрежа, но пътноподдържащите фирми ще остават в готовност да се включат при необходимост до приключване на зимния сезон.

В най-скоро време ще стане ясно къде ще бъдат вложени спестените от зимната поддръжка средства.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Браво, с тези темпове, при нашите близо 20 хил км републиканска пътна мрежа, само за 30-35 години ще направим профилактичен ремонт на всички пътища.
П.п. Има един текст от НК, който гласи, че отговорност носят всички длъжностни лица, които с действия и бездействие рушат обществено имущество, а пътищата са такива и неизвършвайки необходимата поддръжка в цялост, те се рушат. Хайде всички заедно да отиват на прокурор и да ги вкарват в затвора!

Още от Икономика и политика
Отмяната на машинното гласуване мина на първо четене