Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Затягат се правилата за отчитане продажбите на горива в търговските обекти

Въвеждат се изисквания към софтуерите за управление, за да се блокира възможност за укриване на обороти чрез вградена в софтуера функционалност

Затягат се правилата за отчитане продажбите на горива в търговските обекти

Снимка: Pixabay

Предлагат се промени в Наредбата за регистриране и отчитане на продажби на горива в търговските обекти чрез фискални устройства.

Промените са публикувани за обществено обсъждане на портала strategy.bg.

Съществуващата нормативна уредба не предлага достатъчно възможности за детайлизиране на информацията, която постъпва в Националната агенция за приходите (НАП), без това да е свързано с извършване на проверка на място, пише в мотивите.

С промените се цели детайлизиране на информацията, която постъпва по дистанционната връзка в НАП като идентифицират обектите, в които се използват средства за измерване на разход - разходомери или измервателни системи. Промените предвиждат валидиране на уникалния контролен номер на акцизния данъчен документ чрез баркод четец. Целта е да се повиши достоверността на информацията за търгуваните горива.

С предложените промени се въвеждат изисквания към софтуерите за управление на продажбите в търговските обекти, за да се предотврати възможността за укриване на обороти посредством вградена в софтуера функционалност.  

По статията работиха: Евгения Маринова, автор Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Covid кризата лишава българския туризъм от около 800 млн. евро