IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на Amazon носи лъч светлина на криптовалутите

Биткойнът прибавя 2,5% към цената си, която почти стига 38 хил. долара, а етерът от своя страна поскъпва с 6,3%

12:00 | 04.02.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Водещите криптовалути поскъпват в петък, след като силните данни от отчета на Amazon.com върнаха доверието на инвеститорите в технологичните акции, които токените до голяма степен следват през последните месеци.

Биткойнът прибавя 2,5% към цената си, която почти стига 38 хил. долара. Етерът от своя страна поскъпва с 6,3% до 2838,5 долара. При рипъла ръстът на цената е от 3,1%, а при соланата – 7,3%, показват данни на CoinDesk.

Цените на водещите криптовалути до голяма степен бяха блокирани в търговия в диапазон (стратегията, при която се купува на линията на подкрепа и се продава на линията на съпротива – бел. ред.) през последните няколко седмици. Проблемът им с това да пробият бе подхранван от поевтиняването на т. нар. акции на растежа и други рискови активи като цяло на фона на притесненията за ефекта от евентуално увеличение на лихвите от Федералния резерв и тенденцията за затягане на паричната политика като цяло.

В същото време търговията в диапазон предлага известно облекчение на криптобиковете, според които това е знак, че разпродажбите, започнали през ноември, може би вече са приключили.

„Биткойнът продължава да укрепва под нивото от 40 хил. долара“, посочва Едуард Моя, старши пазарен анализатор на Oanda. „Биткойнът формира база и като се имат предвид разпродажбите на технологични акции, инвеститорите трябва да се чувстват малко по-оптимистично настроени, че дъното е достигнато“, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
nikiangel
преди 2 години
Розовите очила са занитени за криптократуните, ентузиазъм ще има до самия край.Гледайте филма Gold (2016). Шедьовър, който с пълна сила важи за крипто пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още