IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Japan Airlines ще привлича чуждестранни посетители с нискотарифна компания

Очаква се новата компания да започне да лети през лятото на 2020 г.

11:29 | 14.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японският авиопревозвач Japan Airlines пуска на пазара нискотарифна авиокомпания, предлагаща полети на средни до дълги разстояния, с цел да отговори на нарастващо азиатско търсене за нискобюджетни пътувания, съобщи Ройтерс.

Новата авиокомпания ще бъде базирана на Narita International Airport и ще предлага полети до Азия, Европа и Америка.
Все още компанията няма име, но е планирано да започне да изпълнява полети през лятото на 2020 г. с два самолета Boeing 787-8.

Japan Airlines ще инвестира между 10 и 20 млрд. йени (91,44 млн. долара до 182.88 млн. долара) в бизнеса с цел постигане на рентабилност в рамките на три години от стартирането на полетите.

Нискобюджетните полети не са толкова разпростанени в Япония, където доминират превозвачите с пълна гама от услуги като JAL и ANA Holdings. Страната разполага и със сложна високоскоростна железопътна мрежа. С нарастващия брой пътуващи в Азия двете японски авиокомпании обаче се стремят да разширят своите по-евтини предложения.

„Авиокомпаниите с пълно обслужване обикновено имат високи разходи, но в Япония това е особено характерно", каза Уил Хортън, старши анализатор в изследователската компания CAPA Center for Aviation. „Япония се нуждае от нови платформи, за да привлче чуждестранни посетители“, допълни той.

АНА заяви, че ще стартира превози на средни разстояния, като интегрира своите евтини превозвачи под марката Peach.
За разлика от нея JAL притежава само миноритарен дял в Jetstar Japan, съвместна компания с марката Jetstar на Qantas Airways, предлагаща нискобюджетни полети. JAL заяви, че ще продължи да инвестира в Jetstar Japan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от На път виж още

Коментари

Финанси виж още