Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

На път

Тест за коронавирус ще може да се прави и на Летище София

Резултати от PCR-тестове ще бъдат получавани до 2 часа, а на бързите антигенни - до 20 минути

Тест за коронавирус ще може да се прави и на Летище София

Снимка: Bloomberg LP

До дни на Теринал 2 на Летище София ще отвори лаборатория, в която пътуващите ще могат да си правят PCR, бързи антигенните тестове за коронавирус, както и други изследвания, съобщават от оператора на летището - "СОФ Кънект".

Резултатите от изследванията ще бъдат изваждани в рамките на 2 часа за PCR и на 20 минути за антигенните тестове.

На софийското летище се спазват мерки за работа в условията на коронавируса - почистване и дезинфекция, здравен контрол, осигуряване на физическа дистанция и т.н. В процес е ремонт в санитарните помещения, за да бъдат инсталирани безконтактни устройства за сапун и дезинфектанти. Подобренията продължават, но се правят поетапно, за да не се затрудняват пътуващите, уточняват още от компанията.

През септември ще бъдат инсталирани модулни мебели със станции за зареждане на мобилни устройства, както и детски кътове. Ще бъдат поставени и автомати за храни и напитки.

Тече и проект за подобряване на летателното поле - подмяна на асфалта и почистване на наслоения от гумите на кацащите самолети, което ще подобри спирачния път на мокра писта. Завършена е новата маркировка на пистата, перона и стоянките, допълват още от компанията.

"СОФ Кънект" официално пое управлението на Летище София през април 2021 година, след като плати 660 млн. лева под формата на концесионалното възнаграждение на правителството. Компанията обеща инвестиции от 624 млн. евро за модернизация на летището.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
1
 
2
преди 1 месец
както е тръгнало , при всеки дюнерджия ше може да се прави тест за коронавирус ...
3
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Страшната болест дето трябва да те тестват за да разбереш, че ти има нещо. 99.8% хората им няма нищо, но трябва да се въведат тематични мерки....

Още от На път
Тирана е най-евтиният град за британските туристи в Европа за 2021 г.