IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Алтерко“ няма да разпредели дивидент от печалбата за 2017 г.

Печалбата за миналата година в размер на 549 хил. лв. отива във Фонд „Резервен“

16:49 | 22.05.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

„Алтерко“ АД няма да разпредели дивидент от финансовия резултат за 2017 г., а ще отнесе печалбата за 2017 г. в размер на 549 113,08 лв. във Фонд „Резервен“. Това става ясно от поканата за свиканото общо събрание на акционерите на 29 юни.

Миналата година дружеството също не разпредели дивидент, обяснявайки решението си с краткия борсов живот на компанията.

Акциите на дружеството започнаха да се търгуват официално на 1 декември 2016 г. Тогава изпълнителният директор на холдинга Димитър Димитров увери, че раздаването на дивидент влиза в плановете на компанията, но по думите му „това ще бъде съобразено с растежа на фирмата“.

„В краткосрочен аспект през следващата година не е логично да раздаваме дивидент, но това е предвидено за следващите години“, заяви той.

"Алтерко“ АД отчете 84% ръст на нетната печалба на консолидирана база за 2017 г. спрямо 2016 г.

Годишната печалба в размер на 1,165 млн. лв. се допълва от 20% покачване на нетните приходи от продажби на консолидирана база за миналата година до близо 6,5 млн. лв.

„Изключително сме горди с постигнатите резултати през изминалата година", коментира Димитър Димитров.

"Те са доказателство, че когато на едно място се събере екип от смели иноватори, които не се страхуват да рискуват с новаторски идеи, резултатите неизменно идват. Скоро може да очаквате още много новини от нас и нови IoT продукти и

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
услуги“, допълни той.

IT холдингът обяви сключването на обвързващо споразумение за продажбата на телекомуникационните си компании в Европа – „Тера Комюникейшънс“ АД, „Теравойс“ ЕАД, „Алтерпей“ ЕООД, TERACOMM RO SRL (Румъния) и TERA COMMUNICATIONS DOOEL (Македония).

Купувач е европейският лидер и най-бързо развиваща се компания в областта на нотификациите и мобилните услуги LINK Mobility Group ASA (LINK) срещу предварително договорената цена за продажбата от 8,8 млн евро. Очаква се продажбата да бъде финализирана до края на месец април 2018 г.

От началото на годината акциите на компанията поевтиняват с 1,86%, а за последните 12 месеца спадът е с 10,82% при пазарна капитализация от 30,9 млн. лв.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
markov
преди 5 години
направо им се чудя за какво излизат на борсата като не са готови да споделят част от печалбата с инвеститорите , пардон шараните ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още