IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобал Маркетс работи без лиценз!

Посредникът продължава да сключва договори с клиенти, предупреждава КФН

15:17 | 10.10.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Глобал Маркетс работи без лиценз!

Комисия за финансов надзор обръща внимание на инвеститорите, че дружеството „Глобал Маркетс” ООД със седалище и адрес на управление: гр. София, район Витоша, ж.к. „Манастирски ливади”, ул. „Майстор Алекси Рилец” № 38 няма лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник, както в Република България, така и в рамките на Европейския съюз.

Лицензът на дружеството е отнет принудително от КФН с Решение № 651- ИП от 14.07.2014 г. за извършени от „Глобал Маркетс” ООД и неговия управител Йордан Моллов системни нарушения на Закона за пазарите на финансови инструменти и актовете по прилагането му. Констатираните от КФН системни нарушения включват извършване на неправомерни действия с активи на клиенти, включително използване на парични средства на клиенти при сключването на сделки за собствена сметка на ИП и възпрепятстване на надзорната дейност на КФН.

КФН е информирала надлежно и в срок всички надзорни органи в ЕС, включително и Европейския орган за ценни книжа и пазари (ESMA), че лицензът на посредника е отнет и за предприетите спрямо него надзорни мерки.

Решението за принудително отнемане на лиценза е обжалвано от „Глобал Маркетс” ООД пред Върховния административен съд, но обжалването на решението не спира изпълнението му, с оглед на което дружеството към настоящия момент не притежава лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник и не може да извършва дейност като такъв. 

Съгласно наличните в КФН данни, независимо от решението за отнемане на лиценза на „Глобал Маркетс” ООД, дружеството продължава да сключва договори с клиенти не само на територията на Република България, но и в други държави - членки на ЕС. 

Във връзка с изложеното, инвеститорите следва да имат предвид, че КФН не осъществява текущ надзор по отношение на дейността на дружеството и че предоставените на „Глобал Маркетс” ООД след отнемане на лиценза на дружеството финансови активи и парични средства от инвеститорите не са гарантирани от Фонда за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа.

Един от сайтовете, чрез който „Глобал Маркетс” ООД привлича клиенти, е http://www.globalmarkets.bg/. Сигнали и жалби, свързани дейността на „Глобал Маркетс” ООД, подавайте на e-mail: delovodstvo@fsc.bg. Допълнителна информация за „Глобал Маркетс” ООД може да бъде намерена на: http://www.fsc.bg/Saobshtenie-vav-vrazka-s-redica-porachkovi-publikacii-v-mediite-kasaeshti-Global-Markets-OOD-news-3826-bg

В КФН са постъпили множество жалби и сигнали от клиенти и потенциални клиенти на ,,Глобал Маркетс” ООД, които се отнасят до порочни търговски практики, неуредени финансови взаимоотношения с клиенти в особено големи размери, използване на неистински документи, неизплащане на възнаграждения на служители, умишлено въвеждане в заблуждение на клиенти във връзка с техните активи и извършените с тях операции и други. 

Общата стойност на наложените от КФН санкции на ,,Глобал Маркетс” ООД и негови служители е над 150 000 лв. Всички издадени наказателни постановления за извършените нарушения са обжалвани от дружеството, което е възпрепятствало влизането им в сила. След влизане в сила на част от наказателните постановления е възникнало основание КФН да отнеме лиценза на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
dosko
преди 9 години
Здравейте.Аз за жалост се полъгах за Инвесторс ЕООД и реших да финансирам при тях.Нищо не разбирам от финансовият пазар и затова само за 3 седмици след измислените 2 пордфолиюта на г-н Манчич загубих 15 000 долара.Можели някой да ме посъветва как да си търся правата и да заведа дело?Чак сега разбирам ,че нямат лиценз ,а техните брокери вземат процент от вложените пари.Сега разбрах ,защо толкова упорито се стремяха да загубя всичко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 1
ceneto
преди 9 години
кфн не може да се справи с елементарни измамници като глобъл маркетс,представете си как се справя, по въпросите, които касаят КТБ и дружествата около нея
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
baba_meca
преди 9 години
КТБ като има лиценз голям праз
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
Tobywolf
преди 9 години
Абе има ли някакви остатьци от дьржава или просто отдавна сме си територия на башибузука?!?Има ли някакви дьржавни органи да вземат сьотвтните мерки или само ще скимтят, като тия тук??Кой после ще обяснява на чужденците, че не сме народ от патологични крадци??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още