IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отписа от регистъра „Аркус“ АД като емитент на ценни книжа

Отписана е и емисия корпоративни облигации в размер на 10 000 000 евро, издадена от дружеството

12:25 | 19.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) отписа емисия корпоративни облигации в размер на 10 млн. евро, издадена от „Аркус“ АД, гр. Лясковец, както и отписва „Аркус“ като емитент на ценни книжа от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа. Това става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 16 март заседание.

Комисията също така потвърди пълнотата на документите, внесени от „Централен депозитар“ АД, с искане за издаване на лиценз за извършване на дейност като централен депозитар на ценни книжа съгласно чл. 16 от Регламент (ЕС) № 909/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. за подобряване на сетълмента на ценни книжа в Европейския съюз и за централните депозитари на ценни книжа.

КФН одобри и промяна в договор за депозитарни услуги на управляващото дружество „Тексим Асет Мениджмънт” ЕАД, сключен за сметка на управлявания от него договорен фонд „Тексим Комодити Стратеджи”, от една страна, и „УниКредит Булбанк” АД в качеството й на депозитар, от друга страна.

Изпратено е писмо до управляващото дружество „Конкорд Асет Мениджмънт” АД, гр. София, с искане да се извършат корекции на документите във връзка с преобразуване на ДФ „Стандарт Инвестмънт Международен Фонд“, чрез вливане в ДФ „Конкорд Фонд 5 - Централна и Източна Европа".

Комисията отписа „Асеновград-Табак“ АД (в ликвидация), гр. Асеновград, като публично дружество и издадената от дружеството емисия от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН. Емисията е в размер на 534 669 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Отписано е и „Хасково-Табак“ АД (в ликвидация) като публично дружество и издадената от дружеството емисия от регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН. Емисията е в размер на 1 053 816 броя поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Открити са производства по прилагане на принудителни административни мерки спрямо „Българска фондова борса - София“ АД във връзка с окончателното спиране на извършването на сделки с акции, емитирани от дружествата „Адвертайзинг продиджи“ АД (в ликвидация), „Южен Индустриален Парк“ АД, „Стел Солар 1“ АД, „Бесттехника ТМ - Радомир“ АД, „Интерхотели“ АД (в несъстоятелност), (Интерхотел Велико Търново АД), „Сливница 1968“ АД и „Заваръчни машини“ АД.

Регулаторът откри производство по прекратяване на идентификацията на застрахователна група със седалище в Европейския съюз начело със „Застрахователно акционерно дружество Армеец” АД във връзка с продажбата на над 80% от капитала на дъщерното му дружество "Итил Армеец", Русия.

От решенията става ясно още, че е изпратено писмо до „ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве” АД  с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка с представения от дружеството „План за възстановяване на допустимите основни собствени средства и ограничаване на рисковия профил за гарантиране спазването на капиталовото изискване за платежоспособност".

Изпратено е и писмо до „М CAT кейбъл” ЕАД, гр. София, с искане да се извършат корекции на документите във връзка с потвърждаването на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации. 

Комисията прие нотификацията от Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор (CSSF) относно публичното предлагане на територията на България на класове ценни книжа на подфондове на инвестиционно дружество Schroder International Selection Fund, управлявано от Schroder Investment Management S.A., Luxembourg.

Комисията за финансов надзор обяви и конкурс за изработване на лого на институцията. Графичният знак следва да бъде съобразен с функциите за надзор на инвестиционния, застрахователния и осигурителния пазар и визията на КФН като регулатор на динамичната среда на пазарите от небанковия сектор.

Графичният знак, който бъде одобрен, ще бъде използван в официални документи, интернет страниците на Комисията за финансов надзор, бланки, печатни материали, визитки, информационни носители, сувенири, албуми, и др. Условията за проекта са качени на интернет страницата на регулатора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още