Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

SOFIX заличи вчерашната си загуба

Три сделки с акциите на „Хидроизомат“ АД бяха достатъчни, за да сформират 58% от оборота или близо 542 хил. лв.

SOFIX заличи вчерашната си загуба

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Повечето индекси на Българска фондова борса-София затвориха сесията във вторник на зелена територия. Активността на пазарните участници обаче като цяло не беше голяма.

Основният бенчмарк SOFIX се повиши с 0,44% до 632,33 пункта, възстановявайки се напълно от вчерашната си загуба. По-широкият BGBX40 прибави 0,18% към стойността си до 124,63 пункта. Равнопретегленият BGTR30 отчете ръст от 0,16% до 522,92 пункта. Секторният BGREIT беше единственият показател, който остана в червената зона с понижение от 0,10% до 114,63 пункта.

Оборотът на регулиран пазар възлезе на 930,2 хил. лв. За резултата допринесоха сключените 170 сделки с 35 емисии. Три сделки обаче с акциите на „Хидроизомат“ АД бяха достатъчни, за да сформират 58% от оборота или близо 542 хил. лв. Това направи производителят на хидроизолационни материали и пътни битуми и най-печелившата компания за деня с ръст в цената на акциите ѝ с 5%.

На второ място сред печелившите се нареди „Свилоза“ АД, чиито книжа поскъпнаха с 2,9%. ТБ „Първа инвестиционна банка“ АД затвори сесията с повишение в стойността на акциите си с 2,3%.

Най-губещото дружество за деня е „Лавена“ АД, като ценните ѝ книжа поевтиняват с 1%. „Фонд за недвижими имоти България“ АДСИЦ и „Еврохолд България“ АД отчетоха понижение в цената на акциите си съответно с 0,5% и 0,3%.

След „Хидроизомат“ АД на по-голям интерес от страна на инвеститорите се радваше „Софарма“ АД, което ѝ донесе оборот от 100,7 хил. лв. Търговията с книжата на „Адванс Терафонд“ АДСИЦ пък беше на стойност 84,6 хил. лв. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX изпрати седмицата на червено на фона на отслабваща активност на пазара