Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Всички 11 ETF-а на Експат за ЦИЕ вече се търгуват във Франкфурт

Фондовете върху основните индекси в Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония получиха регистрация за търговия

Всички 11 ETF-а на Експат за ЦИЕ вече се търгуват във Франкфурт

Снимка: Архив Ройтерс

Борсово търгуваните фондове на "Експат", следващи движението на индекси на акции от Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония, получиха регистрация за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Търговията на борсата в Германия стартира на 16 април 2018 г., съобщиха от компанията.

Тези шест фонда са част от от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от "Експат Асет Мениджмънт". Всички те вече се търгуват както на Българска фондова борса – София, така и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Фондовете дават възможност инвеститори от цял свят да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа, за повечето от които към момента няма аналогични продукти, посочват от компанията в съобщението си.

Още по темата

Борсово търгуваните фондове на Експат са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от ЦИЕ. Търговията на тези фондове на борсата в Германия има за цел да осигури на международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона, преодолявайки редица недостатъци като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи трансакционни разходи, големи спредове и други технически фактори, характерни за много от тези пазари, отбелязват от "Експат".


 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборортът на БФБ доближи 6 млн. лв.