IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всички 11 ETF-а на Експат за ЦИЕ вече се търгуват във Франкфурт

Фондовете върху основните индекси в Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония получиха регистрация за търговия

11:17 | 16.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Борсово търгуваните фондове на "Експат", следващи движението на индекси на акции от Словакия, Словения, Унгария, Хърватия, Сърбия и Македония, получиха регистрация за търговия на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Търговията на борсата в Германия стартира на 16 април 2018 г., съобщиха от компанията.

Тези шест фонда са част от от семейството от 11 ETF инструменти, управлявани от "Експат Асет Мениджмънт". Всички те вече се търгуват както на Българска фондова борса – София, така и на Frankfurt Stock Exchange (XETRA). Фондовете дават възможност инвеститори от цял свят да получат ликвидна и диверсифицирана експозиция към пазари от Централна и Източна Европа, за повечето от които към момента няма аналогични продукти, посочват от компанията в съобщението си.

Борсово търгуваните фондове на Експат са проектирани да се превърнат в магистрали за капиталови потоци към и от пазарите на акции на страните от ЦИЕ. Търговията на тези фондове на борсата в Германия има за цел да осигури на международните инвеститори лесен и ефективен начин да управляват своята експозиция към конкретни страни от региона, преодолявайки редица недостатъци като липса на ликвидност, недостъпност, проблеми с международния сетълмент, високи трансакционни разходи, големи спредове и други технически фактори, характерни за много от тези пазари, отбелязват от "Експат".


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още