IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank отчита нетна загуба от 5,3 млрд. евро през 2019 г.

Само за четвъртото тримесечие загубата на германския кредитор възлиза на 1,5 милиарда евро

11:35 | 30.01.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Кристиан Зевинг&nbsp;Снимка:&nbsp;Alex Kraus/Bloomberg</em></p>

Кристиан Зевинг Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

От Deutsche Bank отчетоха нетна загуба от 5,3 милиарда евро (5,8 милиарда долара) на годишна база през 2019 г. в четвъртък на фона на мащабния проект за трансформация на институцията. От германския кредитор заявиха, че вече около 70% от проекта са завършени, предава CNBC.

Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха загубата на компанията да възлиза на 5,1 милиарда евро на годишна база. Нетната загуба на Deutsche Bank само за четвъртото тримесечие е 1,5 милиарда евро срещу очакванията за едва 1 милиард евро.

От германския кредитор обявиха през юли, че ще се оттеглят от световните си операции по търговия с акции, ще намалят мащаба на инвестиционното си банкиране и ще освободят 18 000 работни места в опит да понижат разходите си с 20% до 2022 г.

Коефициентът на базовия собствен капитал от първи ред (CET1) на банката достига 13,6%, както и през четвъртото тримесечие на 2018 г.

Главният финансов директор на Deutsche Bank Джеймс фон Молтке заяви, че е доволен от инерцията, наблюдавана през четвъртото тримесечие по време на ранните етапи на преструктурирането.

В отчета си от Deutsche Bank заявиха, че годишната нетна загуба е „изцяло обусловена от ефекти, свързани с трансформацията“.

Изпълнителният директор Кристиан Зевинг изрази увереност, че банката може да финансира прехода си със собствени ресурси и „ще се върне към растежа“.

От друга страна приходите от продажба на облигации и валута са достигнали 1,2 милиарда евро през четвъртото тримесечие, което е повишение от 31% спрямо показанията за третото тримесечие на 2019 г.

От германския кредитор също така съобщиха, че са постигнали целта си за годишни разходи от 21,5 милиарда евро. В тази сума не са включени средствата за реорганизация, както и таксите за прехвърлянето на платформата на Prime Finance на банката на BNP Paribas.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 4 години
Е, не е много. В условията на съвременния капитализъм, печалбата не е най-важното нещо. Главното е графиката на растежа. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още