IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инфлацията в Германия остава непроменена през ноември

Нивата на инфлацията остават под целевото равнище на ЕЦБ за седми пореден месец

17:13 | 28.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Анимка: Ройтерс</em></p>

Анимка: Ройтерс

Инфлацията на потребителските цени в Германия отчита ръст от 1,1% на годишна база през ноември 2019 г., което е най-ниското ниво на показателя от февруари 2018 г. и остава под пазарните очаквания от 1,3%, предава tradingeconomics.com. г г

Хармонизирания индекс на потребителските цени, от своя страна, отговаря на пазарните очаквания, достигайки ниво от 1,2%.

Нивата на инфлацията остават под целевото равнище на ЕЦБ за седми пореден месец, поради дефлацията в цените на енергията и въпреки увеличението цените на услугите и храните.

Цените на стоките се увеличат с 0,1% през ноември за сметка на ръст от 0,4%, отчетен през октомври. Междувременно цените на храните се увеличават с 1,8 процента, докато през октомври отбелязаха ръст от 1,1%.

Инфлацията при цените на услугите достига 1,8% през ноември от 1,7% ръст, отчетен през октомври, като цените на наемите се повишават с 1,4%, както и през октомври.

На месечна база нивото на потребителските цени спада с 0,8%, след увеличение от 0,1% през октомври и в сравнение с пазарните прогнози за спад от 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още