IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките на щатски стоки за трайно потребление са намалели с 2,1%

Като се изключат поръчките за транспортни средства, по останалите категории почти няма промяна

21:19 | 24.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Поръчките на американските заводи за стоки за трайно потребление са спаднали силно през април, теглени надолу от по-вялото търсене на пътнически самолети и коли, предаде AP, цитирана от БТА.

Министерството на търговията на САЩ обяви днес, че поръчките за стоки за трайно потребление, за които се предполага, че ще се използват най-малко три години, са се свили с 2,1 на сто през април, след като през март те се повишиха с 1,7 на сто. През февруари те също се понижиха, припомня AP.

Поръчките за самолети, които по традиция са силно променлива категория, са се свили с 25,1 на сто, след скромното увеличение от 7,8 на сто през март. Поръчките за коли и части за автомобили са намалели с 3,4 на сто, а това е най-голямото им свиване за последната близо една година.

Като се изключат поръчките за транспортни средства, по останалите категории почти няма промяна. Търсенето на конуникационни съоръжения, стомана, алуминий и други метали е спаднало, докато поръчките на машиностроителните предприятия са се увеличили съвсем слабо. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още