Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Строителните поръчки в еврозоната бележат най-силния си ръст от февруари 2019 г.

Строителството на Стария континент се запазва на стабилни равнища през декември

Строителните поръчки в еврозоната бележат най-силния си ръст от февруари 2019 г.

Строителството на жилища бележи ръст за десети пореден месец, а това на търговски сгради е нараснало за трети месец. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Новите поръчки към строителните компании в еврозоната са нараснали с най-бързия си темп от февруари 2019 г. насам, като заедно с тях покупките са достигнали седемесечен връх, пише Trading Economics.

Строителството в еврозоната се е запазило на стабилни равнища и през последния месец на 2021 г. Според статистиките индексът на мениджърите по поръчките в строителството в еврозоната е бил на ниво от 52,9 пункта през декември спрямо 53,3 пункта през ноември.

Още по темата

Незначителното свиване в показателя предполага, че темпът на разширяване се е запазил на сравнително стабилни равнища, като така индексът отбелязва ръст за трети месец.

Строителството на жилища бележи ръст за десети пореден месец, а това на бизнес сгради е нараснало за трети месец. Гражданското строителство обаче е намаляло за 29-и пореден месец.

Темпът на създаване на нови работни места в сектора е спаднал до четиримесечно дъно, а производителността също се е понижила значително. Инфлацията се е успокоила през декември, но продължава да бъде една от най-ускоряващите се от създаването на проучване насам.

По статията работиха: Симона Гоцова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
АЦБ: Глобалните икономически перспективи са се влошили „съществено“