IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заводските поръчки в Германия пак намаляват

Нивото им се е понижило с 1,3% през ноември 2019 г., отчитайки най-големия си спад от юли насам

10:19 | 08.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Броят на новите поръчки в сектора на промишлеността в Германия е спаднал неочаквано през ноември. Това е поредният признак, че най-голямата европейска икономика все още се бори да преодолее най-лошия си индустриален спад за последното десетилетие, информира Bloomberg.

Нивото на поръчките се е понижило с 1,3% през ноември 2019 г., отчитайки най-големия си спад от юли насам. Показателят не успя да удовлетвори очакванията на анализаторите за ръст от 0,2%. Отчетеният спад се дължи предимно на пониженото търсене от чужбина на инвестиционни стоки. Търсенето на потребителски продукти е било в застой. На годишна база броят на поръчките е спаднал с 6,5%. г г

Слабостта на последните данни увеличава риска, както прогнозира Бундесбанк, негативната тенденция да премине и към други сектори на германската икономика през 2020 г.

Отделен доклад в понеделник показа, че производство на автомобили, стоящо в основата на икономиката, е било засегнато особено силно от намаляващия износ през миналата година. Производството на автомобили е спаднало до най-ниското си ниво от почти четвърт век, съобщиха от Асоциацията на автомобилната индустрия (VDA).

От Бундесбанк заявиха, че икономиката на Германия вероятно е стагнирала през четвъртото тримесечие. Според институцията сега се забелязват малко признаци за скорошно възстановяване, а растежът на икономиката вероятно ще остане под 1% през тази година. Икономическите проучвания за декември показаха, че състоянието на промишлеността в страната е продължило да се влошава. Частният сектор като цяло е отчел бегли признаци за разширяване, докато загубата на работни места се е увеличила.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още