IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb въведе опция за плащане на част от дължимата сума при резервация

В повечето случаи клиентите ще трябва да платят депозит от 50% при резервацията си

11:48 | 16.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията за краткосрочни наеми Airbnb представи във вторник нова опция, с която потребителите ще могат да плащат по-малък депозит за пътуването си, когато го резервират. Потребителите вече ще могат да плащат цялата си сметка едва с наближаването на датата за отсядане, съобщава CNN.

В повечето случаи клиентите ще трябва да платят депозит от 50% при резервацията си. Досега практиката бе да се заплаща цялото пътуване още когато се прави резервация за дадено жилище.

Новата опция за плащане ще бъде достъпна от днес за операционните системи iOS и Android, както и за мобилната и десктоп версията на сайта.

Airbnb изпробва опцията сред избрани потребители и съгласно резултатите 40% от тях са избрали да платят по-малка сума предварително. Стартъпът открива още, че инструментът е довел до повече резервации, направени доста преди самото отсядане.

И все пак има уловка – за да бъде ползвана услугата, общата цена за пътуването трябва да бъде поне 250 долара, а самата резервация трябва да бъде направена поне 14 дни преди датата на отсядане.

Новата стъпка е част от няколко скорошни актуализации на платформата на Airbnb. През ноември компанията обяви, че ще позволи на потребителите да разделят плащанията си с до 16 души.

Новите функции са част от по-широките усилия на Airbnb да привлече повече потребители. Компанията се опитва да обслужва по-добре и клиентите с увреждания. Миналата година Airbnb придоби стартъпа Accomable, за да помогне на потребителите с увреждания да намират по-достъпни за тях възможности за отсядане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още