IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T иска да е първият телеком, който да пусне мобилен 5G интернет в САЩ

Компанията не разкрива в кои градове планира да пусне новото си поколение мрежа първоначално

12:18 | 04.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

AT&T иска да бъде първият американски телекомуникационен доставчик, който ще предостави петото поколение мобилни връзки (5G) на потребителите на смартфони през тази година, изправяйки се срещу Verizon Communications и T-Mobile US в битка за скъпото подобряване на мрежата, което на по-късен етап може да насърчи ръста на приходите, предава Bloomberg.

На този етап AT&T заяви, че ще пусне мобилната услуга в над 10 американски града по-късно тази година. Компанията не е предоставила по-подробна информация за плановете си.

По-бързите връзки ще помогнат на телекомите да продават по-напреднали услуги като виртуална реалност, 4K видео и ще позволят ползването на самоуправляващи се коли. Verizon, T-Mobile и Sprint също планират да предлагат мобилни 5G услуги, но не са споделили повече за плановете си.

Въпреки че 5G технологията предлага път за възстановяване на растежа на една забавяща се индустрия, предизвикателствата не са малко. Компаниите за мобилни телефони, производителите на чипове, производителите на устройства и разработчиците на софтуер ще трябва да харчат около 200 млрд. долара годишно за проучвания и капиталови разходи, за да постигнат всичко това. А инженерите ще трябва да открият начини да накарат технологията да работи без смущения от дървета, дъжд и да доставят достатъчно силен сигнал, за да се отговори на търсенето.

AT&T твърди, че е поставила основата за 5G, като е подобрила мрежата си в 23 града. Компанията не разкрива къде планира да пусне мобилната 5G връзка първоначално, нито какво оборудване ще използва за целта.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още