IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близък до Безос директор на Amazon си тръгва от компанията

Джеф Блекбърн прекара 2020 г. в почивка и в крайна сметка реши, че ще се оттегли

11:37 | 24.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Джеф Блекбърн, един от високопоставените директори на Amazon.com и близък на главния изпълнителен директор Джеф Безос, напуска компанията след едногодишна почивка, пише Wall Street Journal.

Блекбърн обяви новината в бележка до компанията, видяна от медията. Той твърди, че не се пенсионира, а скоро ще разкрие с какво точно му предстои да се занимава.

„Надявам се, че съм подтикнал екипа [на старши директорите] и Amazon да бъдат още по-смели и да бъдат амбициозни“, написа Блекбърн. „Какви невероятни 22 години имахме заедно – винаги ще ги пазя“, допълни той.

Напускането на Блекбърн се случва след вълната от промени в ръководството на гиганта в онлайн търговията. По-рано този месец Безос обяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор, за да стане изпълнителен председател, след като управлява компанията в продължение на повече от 26 години.

Джеф Уилке, дългогодишен директор и главен изпълнителен директор на потребителския бизнес на Amazon, също се оттегля от компанията в понеделник.  

Блекбърн и Уилке бяха смятани за потенциални наследници на Безос. Анди Джаси, който отдавна оглавява преживяващия бум бизнес на Amazon с изчислителни облаци, в крайна сметка ще поеме ръководството на мястото на Безос. Той ще стане главен изпълнителен директор през третото тримесечие.

Сред директорите, които наскоро се оттеглиха от компанията, се нареждат Стив Кесел, който се грижеше за бизнеса с физически магазини, и Мария Ренц, друг дългогодишен директор. Тя беше вицепрезидент по доставките и служеше като технически съветник на Безос.

През юли 2019 г. Wall Street Journal писа, че Блекбърн планира да се оттегли за почивка през 2020 г., като планира да се върне в компанията през тази година. Той реши да си почине, след като отдели много години на организацията, обяви по това време Amazon.

Преди това той ръководеше бизнеса с развлечения, бизнес развитието и рекламния бизнес на Amazon, което включва студиата на Amazon, Prime Video и музиката, сливанията и придобиванията и рекламата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още