Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Български проекти с иновативен подход към проблемите с когнитивните умения

Neuro Therapy и Neuro English са платформи, подходящи за обучение на деца и възрастни

Български проекти с иновативен подход към проблемите с когнитивните умения

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новите технологии могат да помагат на деца и възрастни със затруднения в когнитивните умения. Това е заложено в мисията и целите на два български проекта – Neuro Therapy и Neuro English, създаден от Мирослав Начев, сертифициран коуч към Международната коуч федерация, фасилитатор, ментор и предприемач.

В основата на проектите му стои иновативен подход за обучение, който е напълно персонализиран, така че всеки обучаващ се да работи според своето собствено темпо и да няма пропуски.

На потребителите се предлага компютърна анимационна онлайн игра, която може да се играе от всяко място на света, в удобно за всеки време.

„Всяка от игрите е разделена на между пет и осем подигри, а всяко упражнение има 10 нива“, коментира Начев е предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria.

Продуктите, предлагани от Мирослав Начев и екипа му, залагат на невропластика и на други подходи, чиято цел най-общо е да подобряват когнитивните умения, включително паметта, фокуса, вземането на решение и увереността.

Neuro Therapy и Neuro English предлагат оценка в реално време, така че всеки потребител може да се види как представя.

Платформата, на която работят учениците, е разработена от поне 100 учени от най-големите университети в света. Тя е свързана с над 80 патента и над 240 научни изследвания в сферата, коментира Начев. По думите му през 2010 г. програмата е одобрена и финансирана от правителството на Австралия за ранна намеса при деца с разстройства от аутистичния спектър.

В момента екипът на Мирослав наброява около 10 души, но плановете са да се увеличи, тъй като се планира отварянето на няколко центъра в страната, които да предлагат възможности за седмични срещи на учащите. Повече за тях вижте във видеото.

Изминали издания на UpDate гледайте тук

Следете UpDate и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1159   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
... сертифициран коуч към Международната коуч федерация, фасилитатор, ментор и предприемач.
--------------------
без коментар !!! да зима рейса и да бега ! :):)
0
 
1
 
1
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Хайде, да кажем, че за другото си вярва, ама как точно не знае колко учени стоят зад разработката му? Да не се окаже, че понеже е чул веднъж за Айнщайн, сега брои и него в научните приноси? 10 човека не са над 100 учени. Даже ще е интересно колко от тези 10 човека изобщо имат някакъв досег до научни публикации...

Още от Новини
GameStop обяви името на своя нов главен изпълнителен директор