Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Български проекти с иновативен подход към проблемите с когнитивните умения

Neuro Therapy и Neuro English са платформи, подходящи за обучение на деца и възрастни

Български проекти с иновативен подход към проблемите с когнитивните умения

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новите технологии могат да помагат на деца и възрастни със затруднения в когнитивните умения. Това е заложено в мисията и целите на два български проекта – Neuro Therapy и Neuro English, създаден от Мирослав Начев, сертифициран коуч към Международната коуч федерация, фасилитатор, ментор и предприемач.

В основата на проектите му стои иновативен подход за обучение, който е напълно персонализиран, така че всеки обучаващ се да работи според своето собствено темпо и да няма пропуски.

На потребителите се предлага компютърна анимационна онлайн игра, която може да се играе от всяко място на света, в удобно за всеки време.

„Всяка от игрите е разделена на между пет и осем подигри, а всяко упражнение има 10 нива“, коментира Начев е предаването Update по Bloomberg TV Bulgaria.

Продуктите, предлагани от Мирослав Начев и екипа му, залагат на невропластика и на други подходи, чиято цел най-общо е да подобряват когнитивните умения, включително паметта, фокуса, вземането на решение и увереността.

Neuro Therapy и Neuro English предлагат оценка в реално време, така че всеки потребител може да се види как представя.

Платформата, на която работят учениците, е разработена от поне 100 учени от най-големите университети в света. Тя е свързана с над 80 патента и над 240 научни изследвания в сферата, коментира Начев. По думите му през 2010 г. програмата е одобрена и финансирана от правителството на Австралия за ранна намеса при деца с разстройства от аутистичния спектър.

В момента екипът на Мирослав наброява около 10 души, но плановете са да се увеличи, тъй като се планира отварянето на няколко центъра в страната, които да предлагат възможности за седмични срещи на учащите. Повече за тях вижте във видеото.

Изминали издания на UpDate гледайте тук

Следете UpDate и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 1053   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
0
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
... сертифициран коуч към Международната коуч федерация, фасилитатор, ментор и предприемач.
--------------------
без коментар !!! да зима рейса и да бега ! :):)
0
 
1
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Хайде, да кажем, че за другото си вярва, ама как точно не знае колко учени стоят зад разработката му? Да не се окаже, че понеже е чул веднъж за Айнщайн, сега брои и него в научните приноси? 10 човека не са над 100 учени. Даже ще е интересно колко от тези 10 човека изобщо имат някакъв досег до научни публикации...

Още от Новини
Съдът решава дали да пусне под гаранция главния финансов директор на Huawei