IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Covid продължава да обърква плановете на Apple

Компанията затвори временно три магазина и отлага връщането в офисите си

22:50 | 16.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Apple отново отложи плановете си завръщане в офиса заради нарастващите опасения за омикрон варианта на коронавируса. Освен това компанията затвори три от физическите си магазини след ръст на броя на случаите на заразени в тях, пише Wall Street Journal.

В сряда Apple е казала на служителите си, че завръщането им в офиса отново се отлага за дата, която предстои да бъде обявена, твърди източник, запознат с въпроса. Преди близо месец главният изпълнителен директор Тим Кук каза на работниците, че през февруари компанията ще премине към хибриден модел на работа.

Производителят на iPhone отложи на няколко пъти връщането в офиса, след като се опита да върне служителите си във физическите си обекти през юни и септември тази година, както и през януари 2022 г. По-рано компанията планираше всичко това да се случи постепенно, като първоначално офисите да бъдат посещавани по един или два дни седмично, а след това до три дни на седмица.

Същевременно Apple е затворила временно два магазина в САЩ и един в Канада, след като е установила увеличаване на броя на случаите на Covid-19 в тях.

„Редовно наблюдаваме условията и ще коригираме здравните си мерки, за да поддържаме благосъстоянието на клиентите и служителите“, посочва Apple. „Оставаме ангажирани с цялостния подход към нашите екипи, който съчетава редовни тестове с ежедневни здравни прегледи, носене на маски от служителите и клиентите, дълбоко почистване и платен отпуск по болест“.

Това се случва, след като във вторник Apple обяви, че всички служители и клиенти в нейните магазини в САЩ ще трябва да носят маски.

Затварянето на магазините е внимателно следено в търговията на дребно, докато компанията реагира бързо на огнищата и рисковете за здравето по време на пандемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още