Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Help A Paw - приложение в помощ на животните

Български разработчик създаде платформа, чрез която да сигнализираме за животни в беда

Help A Paw - приложение в помощ на животните

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Български разработчик създаде мобилно приложение, което да помага на хората да подават сигнали, когато открият пострадали животни. То носи името Help A Paw и има една основна функция - да ви даде опция за подаване на сигнал, който да достигне до други потребители, намиращи се в района, които пък са готови да откликнат и да помогнат. 

Зад този благороден проект стои Милен Маринов, който твърди, че платформата е със социална насоченост и е стартирала преди около две-три седмици. За този период приложението бързо набира популярност, както сред медиите, така и сред потребителите. 

За краткия период, в който приложението е активно, вече са подадени над 40 сингала за пострадали животни - факт, доказващ, че технологиите могат да бъдат добър съюзник в моментите, в които можем и сме готови да окажем помощ.

Идеята хрумва на Милен благодарение на множеството сигнали за подобни случаи, публикувани във Facebook. В социалната мрежа обаче трудно може да се гарантира, че сигналът ще достигне до хора, които са наблизо и наистина биха могли да съдействат. 

Ако някой от потребителите подаде сигнал в Help A Paw, той има опцията да посочи дали самият той може да помогне и дали има нужда от съдействие - за транспорт, материали или друго. Когато някой поеме отговорност за пострадалото животно, случаят може да бъде отбелязан като приключен, благодарение на което повече няма да е активен. 

Към момента Милен Маринов не планира партньорство с организации, които се занимават със защита на животните. Проектът е финансиран изцяло с лични средства и с малко външна помощ. 

Но това не е последната идея с подобна насоченост за Милен. Какви други идеи има той и как технологиите могат да бъдат ползвани в помощ на животните можете да научите от цялото интервю във видеото. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

гледано: 2030   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
ЕК глобява Qualcomm 242 млн. евро