IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Help A Paw - приложение в помощ на животните

Български разработчик създаде платформа, чрез която да сигнализираме за животни в беда

11:42 | 19.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Български разработчик създаде мобилно приложение, което да помага на хората да подават сигнали, когато открият пострадали животни. То носи името Help A Paw и има една основна функция - да ви даде опция за подаване на сигнал, който да достигне до други потребители, намиращи се в района, които пък са готови да откликнат и да помогнат. 

Зад този благороден проект стои Милен Маринов, който твърди, че платформата е със социална насоченост и е стартирала преди около две-три седмици. За този период приложението бързо набира популярност, както сред медиите, така и сред потребителите. 

За краткия период, в който приложението е активно, вече са подадени над 40 сингала за пострадали животни - факт, доказващ, че технологиите могат да бъдат добър съюзник в моментите, в които можем и сме готови да окажем помощ.

Идеята хрумва на Милен благодарение на множеството сигнали за подобни случаи, публикувани във Facebook. В социалната мрежа обаче трудно може да се гарантира, че сигналът ще достигне до хора, които са наблизо и наистина биха могли да съдействат. 

Ако някой от потребителите подаде сигнал в Help A Paw, той има опцията да посочи дали самият той може да помогне и дали има нужда от съдействие - за транспорт, материали или друго. Когато някой поеме отговорност за пострадалото животно, случаят може да бъде отбелязан като приключен, благодарение на което повече няма да е активен. 

Към момента Милен Маринов не планира партньорство с организации, които се занимават със защита на животните. Проектът е финансиран изцяло с лични средства и с малко външна помощ. 

Но това не е последната идея с подобна насоченост за Милен. Какви други идеи има той и как технологиите могат да бъдат ползвани в помощ на животните можете да научите от цялото интервю във видеото. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още