IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung обяви 56% спад на печалбата

Анализаторите имаха по-лоша прогноза от обявеното в предварителния отчет на компанията

08:57 | 05.07.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Корейската компания за потребителска електроника Samsung Electronics обяви, че печалбата ѝ за трите месеца, завършили през юни, се е свила повече от два пъти спрямо година по-рано, след продължаващия спад на цените и търсенето на чипове за памет, пише CNBC.

Най-големият производител на смартфони и доставчик на чипове за памет в света заяви, че оперативната му печалба е достигнала 6,5 трлн. вона (5,5 млрд. долара), което е малко по-добре от очакваните от анализаторите 6 трлн. вона, но сумата е с 56% по-ниска спрямо година по-рано.

Компонентите за памет, които се ползват в смартфони и в корпоративни сървъри, представляват основният генератор на печалба за на Samsung.

Книжата на компанията понижиха стойността си с 1,2% по време на следобедната търговия в Азия.

Експертите твърдят, че целият сектор за производство на чипове преминава през период на коригиране на запасите, което държи търсенето ниско и води до спад на доставките, което пък засяга цената.

Някои прогнозират, че продължаващото задържане на запази от DRAM и NAND чипове за памет ще изтласка възстановяването чак до втората половина на 2020 г.

DRAM чиповете позволяват компютри, смартфони и таблети да използват по няколко приложения едновременно, докато NAND чиповете служат като основна памет.

Данните са от предварителния отчет на Samsung. Окончателният се очаква да излезе по-късно този месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
Финанси виж още