IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla отново предлага соларни панели под наем

Програмата е активна за малка част от САЩ

15:21 | 20.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Tesla, по-известна като производител на електромобили, отново предлага соларни панели под наем на собственици на жилища, пише Wall Street Journal.

Това ще е възможно в шест щата: Аризона, Калифорния, Кънектикът, Масачузетс, Ню Джърси и Ню Мексико. Началната цена е 50 долара месечно за всеки от щатите, освен Калифорния, където тя е 65 долара на месец. Tesla твърди, че потребителите могат да прекратят договора по всяко време.

Най-малките системи могат да генерират между 15 и 19 киловатчаса енергия средно на ден в Калифорния и между 10 и 14 киловатчаса в Ню Джърси, твърди Tesla. Соларните панели могат и да се купят от компанията във всичките 50 щата.

"Залогът, който те правят, е, че цените на електроенергията ще продължат да растат и потребителите няма да искат да се откажат“, коментира анализаторът от Roth Capital Partners Филип Шен.

След като придоби SolarCity през 2016 г., Tesla започна да продава и да отдава под наем соларни панели, като наемите бяха с продължителност 10 до 20 години. По-късно Tesla започна да рекламира продажбите вместо наемането. Но продажбите се свиха с 38 на сто през 2017 г. спрямо предходната, твърдят от компанията.

След като някога беше основната компания за соларни панели в САЩ, през първото тримесечие на тази година Tesla се озова на трета позиция с дял от 6,3% според Wood Mackenzie - компания, която следи проектите за възобновяема енергия. Sunrun се класира първа с 11%, следвана от Vivint Solar със 7,6%.

При представянето на финансовите си резултати през юли Tesla каза на анализаторите, че гледа оптимистично на бъдещето на соларната енергия, посочвайки, че този бизнес се очаква да расте.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още