IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter е премахнала 1,2 млн. акаунта, свързани с тероризъм

Компанията се радва на спад на броя на този тип профили в системата си

20:42 | 05.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В рамките на двугодишен период Twitter е отстранила повече от 1,2 млн. акаунта, които са промотирали тероризъм, обяви компанията днес. В това число влизат 274 хил. профила, премахнати през последните шест месеца на 2017 г.

От една страна е добре, че Twitter намира и премахва всички тези акаунти с такъв темп, но от друга, новините колко много съдържание, свързано с тероризъм има в социалната мрежа, са плашещи, пише Recode.

Друга добра новина е, че броят на акаунтите, свалени през втората половина на 2017 г., е с 27% по-малък от този, отчетен за второто полугодие на 2016 г.

Twitter твърди, че това се дължи на факта, че е успяла да накара голям брой хора дори да не опитват да създават подобни профили.

“Продължаваме да виждаме положителното и значително влияние на усилената ни работа в превръщането на сайта в непривлекателно място за тези, които искат да промотират тероризъм, което води до намаляване на този тип активност в Twitter”, написа компанията в публикация в своя блог.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още