IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видео стрийминг услугата на Baidu излиза на борсата

Очаква се IPO-то да достигне 2,4 млрд. долара

10:13 | 19.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската видео стрийминг услуга iQiyi, звено на онлайн гиганта Baidu, се насочва към първично публично предлагане в Ню Йорк, което може да достигне 2,4 млрд. долара. Всичко това се случва в момент, в който компанията се опитва да разшири съдържанието, което предлага на потребителите, предава Ройтерс.

Очаква се листването да даде на фирмата допълнителен финансов тласък, докато тя се изправя срещу китайските си конкуренти, включително Alibaba Group Holding и нейната услуга Youku Tudou.

Тя планира да предложи 125 млн. акции на цена между 17 и 19 долара всяка, обяви компанията в документите, подадени към Комисията по ценните книжа и борсите в САЩ.

Емитентите имат опцията да продадат допълнителни 18,75 млн. акции, които, ако бъдат напълно продадени, ще доведат до сделка на стойност около 2,7 млрд. долара.

IQiyi, която ще се листне в Nasdaq, твърди, че очаква да използва около половината от постъпленията, за да разшири съдържанието, което предлага, а 10% ще отидат за засилване на технологията. Останалата част ще бъде за корпоративни разходи.

Baidu притежава около 69,6% от подобната на Netflix услуга и ще продължи да бъде контролиращ акционер до завършването на листването, обяви iQiyi .

Към края на февруари платформата имаше 60,1 млн. абонати, а над 98% от тях плащат за услугата.

За 2017 г. iQiyi отчете скок на приходите си до 17,38 млрд. юана (2,7 млрд. долара), което е с 55% повече спрямо предходната година. Тя генерира нетна загуба от 3,74 млрд. юана. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още