IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Bros. Discovery се насочва към безплатна стрийминг услуга с реклами

Компанията ще изпълни плана си за обединение на абонаментните платформи HBO Max и Discovery+

19:17 | 05.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Warner Bros. Discovery проучва възможността за пускане на безплатна услуга за стрийминг, включваща реклами, обяви главният изпълнителен директор на компанията. Това е поредният опит на стрийминг гиганта да достигне до по-широка аудитория, докато конкуренцията за вниманието на потребителите се засилва, пише Wall Street Journal.

Новата компания, резултат от сливането на Discovery с WarnerMedia на AT&T по-рано тази година, ще се фокусира първо върху по-рано обявения план да комбинира двете си основни стрийминг услуги – HBO Max и Discovery+, обявиха директори. Обединената абонаментна платформа ще бъде пусната в САЩ от следващото лято, разкри главният изпълнителен директор по глобалния стрийминг на компанията Джей Би Перет.

След като услугата бъде пусната, компанията вижда потенциал за безплатна, включваща реклами услуга, твърди главният изпълнителен директор Дейвид Заслав. Безплатното предложение, което ще е за ценово ориентираните потребители, ще служи като „входна точка към нашата премиум услуга“, коментира той.

Новината беше обявена, след като Warner Bros. Discovery отчете първите си тримесечни резултати като комбинирано дружество. То генерира загуба заради свързани със сливането въпроси и предупреди инвеститорите, че забавянето на рекламата е довело до свиване на прогнозата за тази година и за следващата.

Тъй като опциите за стрийминг се увеличиха значително през последните три години, много компании се насочват към предлагането на по-евтини услуги в своите платформи, в опит да увеличат базата си от потребители. Най-големите играчи в индустрията – Netflix и Disney+ на Walt Disney работят по пускането на по-евтини, включващи реклами, услуги.

Насочването към безплатния стрийминг е най-новият пример, че новият мениджмънт, воден от Заслав, е повече от готов да се отклони от подхода на компанията от времето, когато беше контролирана от AT&T и ръководена от Джейсън Килар.

Заслав действа бързо, откакто пое ръководството през април. Решенията му включат прекъсване на работата на CNN+ и отмяна на филми и сериали, които бяха одобрени от предходното ръководство. По-рано тази седмица компанията реши да не пусне филма за супергерои „Batgirl” въпреки факта, че вече е заснет.

„Няма да пуснем филм, освен ако не вярваме в него“, коментира Заслав. По думите му новият подход на компанията е да наблегне повече върху качеството на съдържанието. „Не става дума за това колко“, казва той. „Става въпрос за това колко добре“.

Warner Bros. Discovery, чиито активи включват филмовото студио Warner Bros. и кабелните канали TNT, Food Network и HGTV, в допълнение към HBO и CNN, генерира 3,42 млрд. долара загуба за второто тримесечие, което твърди, че отчасти се дължи на таксите, свързани със сливането. Приходите са 9,83 млрд. долара за периода.

Главният финансов директор Гунар Вайденфелс предупреди инвеститорите, че компанията коригира финансовата си прогноза за 2022 и 2023 г., отчасти заради макроикономическата среда, която засяга рекламата. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още