IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

H&M поема по пътя на смяна на поколенията

Новината идва на фона на обявената от H&M предварителна печалба от 561 милиона долара за трите месеца до ноември

17:15 | 30.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

От Hennes & Mauritz заявиха, че 72-годишният председател на компанията Стефан Персон се оттегля, като предава поста на своя син, съобщава Bloomberg. 

Карл-Йохан Персон, който в момента е главен изпълнителен директор на H&M, от своя страна ще предаде позицията на Хелена Хелмерсон, която изпълнява длъжността главен оперативен директор, гласи изявлението на компнията в четвъртък.

Новината идва на фона на обявената от H&M предварителна печалба от 5,4 милиарда крони (561 милиона долара) за трите месеца до ноември - повече от  очакваните от анализаторите 4,8 милиарда крони.

Модният гигант се бори да намали инвентара си и да постигне по-добър баланс между стоките, които има в наличност, и тези, които продава.

 „Работата по трансформацията на H&M продължава да дава плодове", заяви Карл-Йохан Персон. Според него повечето продажби на артикули на реалната им цена и е допринесло за подобряване на печалбата за цялата година и за четвъртото тримесечие.

Подобно на своите конкуренти, H&M извършва по-голямата част от дейността си онлайн. Компанията успя да консолидира своя бизнес на утвърдените пазари и да съсредоточи усилията си към разширяване на пазарите, които отбелязват растеж.

През последната година акциите на H&M са поскъпнали с над 35%. От 33-ма анкетирани от Bloomberg анализатори седем препоръчват да се купуват акции на H&M, а останалите съветват клиентите да задържат акциите, които имат, или да продават.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още