IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's отчита силен празничен сезон

Веригата съобщи, че по време на празничното пазаруване е отчела засилена клиентска активност както онлайн, така и в магазините си

17:11 | 04.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Веригата магазини Macy's съобщи, че е имала силен празничен сезон и намалява диапазона на прогнозaтa си за продажби през 2017 г., съобщава CNBC.

В изявление изпълнителният ѝ директор Джеф Дженет заяви, че доброто представяне е както в магазините на веригата, така и онлайн. „Наблюдаваме подобрение на тенденциите в продажбите в нашите магазини и продължаващ двуцифрен растеж в нашите онлайн платформи“, посочи той.

По думите му основен фокус на компанията през 2017 г. е бил разрастването на нейния онлайн и директен бизнес, както и създаването на основите за продължаващ и през новата година растеж.

Съпоставимите приходи от продажби на Macy's са се увеличили с 1% през ноември и декември в сравнение със същия период на миналата година.

Що се отнася до данните за цялата година, веригата очаква спад на съпоставимите приходи от продажби в размер на между 2,4% и 2,7% за фискалната 2017 г. В същото време общите приходи за същия период се предвижда да намалеят с между 3,6% и 3,9%. По-рано от компанията предвиждаха спад на сравнимите продажби в по-широк диапазон – между 2,2% и 3,3% и на годишните приходи между 3,2% и 4,3%.

По отношение на новата данъчна реформа в САЩ от компанията посочиха, че очакват тя да доведе до ефективна годишна данъчна основа, която да е с около процент по-ниска от предишните изчисления. 

Macy's увеличи и прогнозата си за приходите от фискалната 2017 г., които сега варират между 3,59 долара и 3,69 долара за акция, изключвайки влиянието на някои затваряния на магазини и други разходи, свързани с обратното изкупуване на дългове.

Тазгодишните съобщения за силен празничен сезон контрастират с данните за по-слаби продажби през същия период на миналата година. Тогава стана ясно и кои ще са 60-те планирани за затваряне магазина през 2017 г. По това време беше съобщено също и прибавянето на още 34 обекта към този списък, с което неговата бройка стана 100. В сряда се появиха съобщения, че някои от тези магазини ще спрат работа през 2018 г., което доведе до спад на акциите на компанията с близо 4%.

По-рано днес търговецът на дребно потвърди затварянето на 11 обекта в началото на годината, което трябва да помогне на Macy's да спести от разходи в размер на 300 млн. долара през фискалната 2018 г.

Последният празничен сезон се оказа важен за компанията, която трябваше да докаже конкурентоспособността си в продажбите на дребно на фона на спадащи продажби, посочва още CNBC.

При затварянето на търговията в сряда акциите на компанията отбелязаха спад от над 25% в рамките на 12 месеца. Очаква се финансовият отчет за четвъртото тримесечие да бъде публикуван на 27 февруари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:49 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още