IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks отваря първото си луксозно кафене Reserve в Сиатъл

Компанията планира да отвори още 1000 подобни заведения, за да се пребори с конкурентите в луксозния сегмент

20:54 | 27.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Starbucks открива днес първия от 1000 планирани луксозни заведения Starbucks Reserve в рамките на широка стратегия за борба с конкурентите си в луксозния сегмент като Intelligentsia Coffee & Tea и Blue Bottle Coffee, предава Ройтерс.

През 2017 г. компанията за първи път е имала повече заведения в САЩ от McDonald’s. Най-голямата верига кафенета в света стигна до решението за отваряне на луксозни заведения на фона на засилването на конкуренцията в сектора, а тенденциите за намаляване на посещаемостта на собствените й обекти предизвика притеснение, че открива твърде много кафенета.

Новото заведение Reserve се намира в централата на Starbucks в Сиатъл и ще разшири менюто Seattle Reserve Roastery с нови видове кафе. То също така ще предлага храна от пекарна Princi Italian и алкохолни напитки.

Съоснователят на Starbucks и изпълнителен председател Хауърд Шулц, който се оттегли като главен изпълнителен директор през април, за да наблюдава проектите на веригата Roastery и Reserve, каза, че новият проект ще помогне за „предефиниране на връзката с клиентите и ще продължи да служи като ореол за останалата част от бизнеса“.

В доклад до служителите в неделя Шулц  каза, че вижда „изобилие от празни фронтове за заведения в цялата страна“ на централни локации и прогнозира, че наемите ще започнат да намаляват заради трайното изместване от физически магазини към онлайн пазаруването.

„Това няма да е циклична промяна в нашите разходи за заведения, а трайно намаляване на разходите за недвижимите ни имоти“, изтъкна Шулц.

Starbucks открива около 700 традиционни кафенета в САЩ на година. Тя има дългосрочни планове да отвори до 30 заведения Reserve Roastery, 1000 заведения Reserve и да интегрира барове Reserve в 20% от основните си кафенета.
Компанията планира също да отвори отделни заведения Princi в Сиатъл, Чикаго и Ню Йорк. През 2016 г. Starbucks направи финансова инвестиция в Princi и постигна глобално споразумение за лиценз с базираната в Милано пекарна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още