IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безпилотните автомобили носят милиарди на външни фирми

Рекламни агенции и производители на алкохол ще спечелят огромни суми от новите технологии при превозните средства

14:39 | 22.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Масовата поява на автомобили със системи за автономно управление в САЩ ще донесе на рекламния пазар допълнителен доход в размер на милиарди долари годишно. Това е изводът на експерти от финансовия холдинг UBS, цитирани от изданието QZ.

Според изследването, през 2030 г. приходите от използването на безпилотни коли в САЩ ще бъдат 2,3 трилиона долара. При това, около 70% от тази сума ще дойде от средства, получени от продажбата на услуги и реклами.

Например, 1,2 трилиона долара ще бъдат заработени от предлагането на роботизирани таксита. Експертите предвиждат поява на много нови транспортни и туристически агенции, които ще работят само онлайн. Те ще се превърнат в сериозна конкуренция на Lyft и Uber, въпреки че те вече имат стабилна клиентска база.

Други 472 млрд. долара ще бъдат заработени от реклами, които нагледно ще показват предимствата на използването на безпилотни превозни средства.

На свой ред експертите от Morgan Stanley са на мнение, че масовото използване на автопилоти ще доведе до сериозни приходи на алкохолната индустрия. Очаква се допълнителният доход да бъде около 100 млрд. долара годишно.

В случая обяснението е просто – хората ще могат да си позволят да изпият повече, без да се притесняват, че след това ще трябва да седнат зад волана, за да се приберат у дома.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още