IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cadillac изненадващо уволни президента си

Йохан де Найсен си тръгва заради различия с ръководството на General Motors

14:04 | 19.04.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бившият президент на&nbsp;Cadillac Йохан де Найсен. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Бившият президент на Cadillac Йохан де Найсен. Снимка: Ройтерс

Ръководството на концерна General Motors изненадващо обяви освобождаването на президента на марката Cadillac Йохан де Найсен. Мястото му се заема от Стив Карлайл, който досега оглавяваше канадското подразделение на GM.

Причини за промяната не бяха съобщени, но самият Де Найсен само преди дни в интервю за Bloomberg призна, че има „философски различия” с ръководството на GM. Той беше начело на Cadillac от 2014 г., след като преди това заемаше същите постове в Infiniti и в американското подразделение на Audi.  

Именно Де Найсен успя да извоюва по-голяма независимост за Cadillac в рамките на концерна GM. Той ребрандира моделната гама на марката, като измисли обозначения от две букви и една цифра - CT6, XT5, XT4, а освен това премести щаб-квартирата на компанията от Детройт в Ню Йорк и започна пълна промяна на търговската мрежа на марката.

През 2015 г. обаче продажбите на Cadillac спаднаха с 11%. За 2017 г. само в САЩ намалението е с нови 8%, въпреки че в първите 3 месеца на тази година беше отчетена положителна динамика - +8,1%. Де Найсен обаче отнесе много критики заради увлечението си в опитите да настигне германските конкуренти на Cadillac вместо да залага на традиционните ценности на марката.

В крайна сметка вече бившият президент на компанията стана заложник на проекта за създаването на компактния кросоувър XT4, който беше представен само преди месец. Дори появята на този модел обаче не можа да спаси Де Найсен, който вече не е начело на легендарната американска марка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още