IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компания за електрически скутери ще произвежда сменяеми батерии

Италианската Piaggio обединява усилия с KTM, Honda и Yamaha в индустриален консорциум

12:51 | 01.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Camilla Cerea/Blooomberg</em></p>

Снимка: Camilla Cerea/Blooomberg

Италианският производител на скутери Piaggio заяви в понеделник, че е подписал писмо за намерение с компаниите KTM AG, Honda Motor Co. и Yamaha Motor Co. за създаване на консорциум за сменяеми батерии за мотоциклети и леки електрически превозни средства, съобщава Ройтерс. 

„Основателите на консорциума вярват, че наличието на стандартизирана система за сменяеми батерии едновременно ще насърчи широкото използване на леки електрически превозни средства и ще допринесе за по-устойчивото управление на жизнения цикъл на батериите, използвани в транспортния сектор“, изтъкват от Piaggio.

Консорциумът, който ще започне да функционира през май и е отворен за всички инвеститори, заинтересовани да се присъединят към инициативата, има за цел да определи стандартни технически спецификации за сменяеми батерии за мотопеди и мотоциклети, добавят от Piaggio.

Италианската компания отчете 1,31 млрд. евро приходи от продажби през фискалната 2020 г. преди две седмици, което представлява спад от 13,6% спрямо предходната година.

Компанията се позовава на националните блокади заради коронавируса, които са довели до рязкото свиване на продажбите през изминалата година.

През 2015 г., съвместно с утвърдени брандове като Ape, Aprilia, Derbi, Gilera, Moto Guzzi, Scarabeo и Vespa, Piaggio Group представи своята гама от електрически велосипеди под марката Piaggio. Превозните средства използват батерии, произведени от южнокорейския индустриален гигант Samsung.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още