IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск остава председател на Tesla

Компанията е напът да изпълни целта за производството на Model 3, коментира предприемачът

09:32 | 06.06.18 г. 13
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че производството на 5000 брoйки Model 3 седмично до края на юни е "много вероятно", след като производствените линии демонстрират способността си да правят по 3500 седмично, предава Ройтерс.

"Това са най-уморителните месеци, които някога съм имал... но все още мисля, че доближаваме целта", обясни Мъск по време на годишната среща на акционерите в Маунтин Вю, Калифорния.

Коментарите Мъск направи, след като акционери преизбраха трима директори в борда и гласуваха против предложението да отнемат ролята на председател от Мъск. До момента това бе най-голямото предизвикателство пред производителя на електромобили, който се сблъсква също с проблеми с производството и с очакванията на много анализатори, че ще трябва да набере нов капитал.

Стойността на акциите на компанията се повиши с 1% по време на следборсовата търговия.

Tesla и нейният прочут главен изпълнителен директор са гледани под микроскоп през последните месеци след редица негативни публикации в медиите за катастрофи с коли на фирмата, както и за капитала на компанията и лидерския стил на Мъск, който публично се отнася грубо към финансови анализатори и журналисти.

"В Tesla създаваме коли с любов", коментира Мъск. "Много други компании залагат на маркетинг или на финансовите си отдели, без да влагат душа. Ние не сме перфектни, но влагаме цялото си сърце и душа в това и наистина ни е грижа".

Tesla се бори да достигне целта за производството на новия си седан Model 3, който е ключов за дългосрочната рентабилност на компанията. През април Tesla заяви, че произвежда по 2270 превозни средства на седмица – под половината от обещаните 5000 седмично.

Производствените проблеми отложиха доставките на превозни средства до потребителите и засегнаха приходите, тъй като компанията продължава да инвестира сериозни суми в поправките на проблемите в производството на Model 3.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

11
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
не, ти си пишман инвеститор, 2-3 хиляди лева в акции не те правят никакъв. Като свърши опашката ще си купя тесла, не се притеснявай, към момента си имам кола, след 3-4 чак ще имам нужда от нова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 5 години
ае прочети малко и тогава наричай хората, аман от неграмотници значи :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 6
pinoccio
преди 5 години
Замълчи, бе, Невежко. Теб явно с тесла са те правили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 5
khao
преди 5 години
дааа, даже и той незнае че това му е основната дейност ... а всъщност там само е инвестирал и помага като има време :):)към момента баш Тислата му е основната дейност, без нея тунелите дето ги е планирал резко пропадат!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 6 rate down comment 6
khao
преди 5 години
що не почетеш малко преди да пишеш небивалици ?първо прочети как се прави проект, как се смятат разходите, после може да минеш на как се прави автоматизация в производството инай-накрая няколко статии преди първичното предлагане. Кво им е казал и кво е обещал ... и току виж ще разбереш що акционерите имат такова търпение и що той се е.бава с вякви пишман анализатори и инвеститори, като теб :)ако имаш проблеми с анлийския ще ти преведа нещата :):) но в момента изглеждаш уникално *** в очите на всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 6
Императорът
преди 5 години
Те с тия 5000 брички направо светът ще превземат. Докато тоя *** ги чеше, акционерите на тИслата няма да видят и цент от парите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 6
pinoccio
преди 5 години
Ха-ха, явно малцина знаят, че Мъск се занимава основно с изкуствен интелект. Докато му броят електрокарите на месец, с Лари Пейдж са отворили Кутията на Пандора и се надпреварват в невронните технологии и отдавна са открили, че интелектът съществува извън човека е не е негов атрибут. И Стивън Хокинг беше в течение на тази работа и затова предупреждаваше приживе, че най-голямата опасност за човека е именно изкуственият интелект. Някои си мислят, че изкуственият интелект се свежда до автомивка, която ти измива колата и ти казва "довиждане", ама нещата са много отвъд това. Да не говорим в каква степен са намесени тайните служби на САЩ, така че има да почакат, докато Мъск фалира заради електрокарите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
Whitestar
преди 5 години
За Тесла се знае, че Мъск няма алтернатива. За компания чиито мажоритарен капитал е на борсата е трудно да се изпълняват дългосрочни ангажименти, за големи обеми продукция. Това вероятно е вземано в предвид от стратезите, но е любопитно каква ли е търговската политика и практика при неспазване на сроковете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 6
vzhekoff
преди 5 години
Преди да надуваш фанфарите, изчакай да видим колко е производството за май и юни. Имам едни съмнение относно достигането на устойчиво производство дори от 4000 коли на седмица до края на юни. Освен това докладът за загубата в първото тримесечие бе шокиращ, но нещо ми подсказва, че за второто тримесечие няма да е по-различен. Всичко това означава само, че "генерирането на печалба" все повече се измества далеч във времето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 14 rate down comment 7
lyusien
преди 5 години
Къде са всички тези умници които твърдо прогнозираха сваляне на Елон Мъск трябва да бъдат силно разочаровани Тесла бавно но сигурно се движи към плана си за производство на 5000 коли Модел 3 Това може да стане юли август или септември Едва ли има голямо значение Важно е това производство да е стабилно и да бълва колите като топъл хляб на пазара Това са близо 250 К на година Напълно достатъчно Тесла моторс да излезе на печалба И още нещо за неверниците и критиците на Елон Мъск - Бъдещето е на ел автомобили соларните покриви огромните акумолатори за съхранение на излишна ел енергия и скоростните транспортни системи в градовете Ако още не са го разбрали толкова по жалко за тях Но да престанат да пишат глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още