IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск: Tesla ще трябва да си произвежда сама батерии, за да смогне на търсенето

Компанията обаче няма да намалява покупките от основните си доставчици, заяви изпълнителният директор

11:41 | 22.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Автомобилният производител Tesla Inc. ще трябва да произвежда сам батерии, за да смогне на нуждите на своите превозни средства. Въпреки това компанията няма намерение да намалява покупките от сегашните си доставчици, заяви главният изпълнителен директор Илон Мъск в туит, цитиран от Bloomberg.

„Възнамеряваме да увеличим, не да намалим, покупките на батерии от Panasonic, LG & CATL (може би и от други партньори). Въпреки че нашите доставчици са на максимална скорост, все пак очакваме значителен недостиг през 2022 г. и след това, освен ако не действаме самите ние“, написа той в социалната мрежа.

Коментарът на Мъск бе направен само ден преди годишната среща на акционерите на компанията и т. нар. „Battery Day“, когато се очаква да бъдат представени поредните иновации от компанията в опит да се задържи интересът на инвеститорите.

Акциите на Tesla поевтиняха с 4,5% след края на сесията в понеделник до цена от 429 долара. По време на редовната търговия обаче те поскъпнаха с 1,6%.

Най-отдавнашният партньор на Tesla в производството на батерии е базираната в Осака Panasonic Corp. Двете компании заедно оперират мащабен завод край Рино, Невада. Там Panasonic произвежда батериите, а Tesla ги събира в подходящи за автомобилите й разфасовки.

Мъск обаче никога не е искал да зависи от един източник на продукция и компанията му има договори с по-малки доставчици, като CATL и LG Chem Ltd.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още